web analytics

TEŽKA SKUPINA, VENDAR DOVOLJ ZBRANE ZA UVRSTITEV V FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA ….

Državno prvenstvo Mala odbojka deklice skupina B –  Večnamenska Športna dvorana Hoče, 22.04.2023

Ekipa Prochrom Bled: 24 E. Tičar, 20 T. Žnidar, 2 Z. Zupan, 10 V. Jarkovič, 12 (C) Bucek, 53 L. Smolej, 5 N. Avsenek, 11 E. Zrimec,  4 H. Tomažin, 6 A. Jokić, 3 M. Šmid in 7 T. Jagodic.
Trener: Stanislav Jagodic

Na polfinalnem turnirju ni več lahkega nasprotnika in že takoj na začetku nas je čakala vedno neugodna ekipa domačinov Formisa I iz Hoč. Mlade odbojkarice Bleda so tekmo začele zelo ležerno in nasprotna ekipa si je kaj hitro priigrala kar lepo prednost 8:2. Kljub raznim poskusom igra ni in ni stekla in domačinke so prepričljivo pred domačim občinstvom slavile prvi niz z rezultatom 25:16. Tudi v začetku drugega niza mlade blejčanke niso našle pravih občutkov, vendar vseeno držale stik z domačinkami. V drugem delu drugega niza pa so si vseeno z lepo in borbeno igro uspele priigrati nekaj točk prednosti in zmagati niz z rezultatom 19:25. Torej je prvo postavo čakal popravni izpit, na katerega pa so se očitno podale v polni bojni opremi in praktično v vseh elementih igre nadigrale nasprotnice in tako z rezultatom 14:25 v tretjem nizu zabeležile prvo zmago za uvrstitev v veliki finale. 

Rezultat: Formis I : Prochrom Bled 1:2  (25:16, 19:25, 14:25)
 
Že takoj za tem, nas je na drugem igrišču že čakala zelo motivirana, izjemno visoka in kakovostna ekipa Izole, ki je prav tako uspešno končala prvo tekmo in premagala ekipo SIP Šempeter.  Ekipa Bleda je kljub zmagi na prvi tekmi srečanje začela v popolnem krču, kot da bi se ustrašile visokih nasprotnic. Tako so izolanke izkoristile svojo višino in nezbranost blejčank ter dominirale praktično v vseh elementih igre, predvsem pa z visokim blokom onemogočale še tistih nekaj poskusov napada, ter z rezultatom 0:4, 3:11 in končnim rezultatom 13:25 brez večjih težav zmagale prvi niz. Tudi drugi niz se je pričel v duhu prvega, kjer prav tako blejčanke nikakor niso mogle parirati visokim nasprotnicam, ki so z delnimi izidi 1:6 in  3:14 uspešno pripeljale ekipo Izole do zmage tudi v drugem nizu z rezultatom 13:25 in že končne uvrstitve Izolank v finale državnega prvenstva v mali odbojki.
Rezultat: Prochrom Bled : Izola  0:2  (13:25, 13:25)
 
Tako smo kljub porazu na drugi tekmi še vedno imeli možnost za uvrstitev na finalni turnir, vendar nas je glede na sistem čakala še ena tekma, kjer bi se lahko z zmago še vedno uvrstili na finalni turnir, počakati pa smo morali na zmagovalca med ekipama SIP Šempeter in Formis I. Slavile so šempeterke in boj se je lahko pričel. Prvi niz so blejčanke pričele zelo zbrano in nasprotnicam niso pustile presenečenj, ter prvi niz v 14. minutah zmagale z rezultatom 25:14. V drugem nizu sta se ekipi ves čas izmenjavali in ne ena ne druga si ni uspela priigrati večje prednosti vse do končnice niza, kjer si je z nekaj napakami blejčank ekipa iz Šempetra le uspela priigrati manjšo prednost 3 točk in prvo zaključno žogo pri razultatu 21:24. Vendar se borbene blejčanke niso dale in uspele v dramatični končnici izid izenačiti na 24:24, kljub temu pa je z nekaj sreče vseeno niz z rezultatom 24:26 uspela zmagati ekipa iz Šempetra. Tretji niz je bil torej odločilen in ekipa mladih blejčank je bila odločna, da te priložnosti ne bo izpustila iz rok. Z učinkovito igro tako v napadu, kot tudi v obrambi, predvsem pa neizmerno željo po zmagi je vse delovalo kot mora in mlada ekipa Prochroma Bled se je uvrstila med 4 najboljše ekipe v Sloveniji. 13.5.2023 nas čaka Final 4.  
Rezultat: Prochrom Bled : SIP Šempeter  2:1  (25:14, 24:26, 25:15)