web analytics

BLEJSKE EKIPE ODLIČNE NA TURNIRJU V MALI ODBOJKI

Pokal Savinjske doline v Mali odbojki – SIP d.d. OPEN 2023

V soboto, 15. 04. 2023 je Odbojkarski klub SIP Šempeter organiziral tradicionalni 7. turnir v Mali odbojki »Pokal Savinjske doline – SIP d.d. OPEN 2023« za deklice in dečke letnik 2010 in mlajše.

V Šempetru, Preboldu, Grižah, Žalcu, Partizan Braslovče in Braslovčah je na petnajstih igriščih tekmovalo 90. ekip iz celotne Slovenije. Skupaj je bilo aktivnih preko 1000 mladih odbojkaric in odbojkarjev, ki so tekom celotnega dne odigrali kar 165 tekem. OK Bled se je turnirja udeležil kar s petimi ekipami v treh različnih kategorijah (deklice, dečki in začetniki).

Pri deklicah je v konkurenci 48. ekip prvo mesto osvojila ekipa NOVA KBM Branik, druga je bila ekipa FORMIS. Odličnega tretjega mesta se je veselila naša ekipa PROCHROM BLED I., ki je na zahtevni poti v skupinskih in izločilnih bojih do polfinala premagala ekipe Nova KBM Branik II., Črna, Vital II., Calcit I., Mladi Jesenice I., v polfinalu pa klonila proti kasnejšim zmagovalkam, ekipi Nova KBM I. V poznih večernih urah so naše odbojkarice v tekmi za tretje mesto premagale ekipo Ankarana.

Zmagovalec turnirja pri dečkih, kjer je sodelovalo 18. ekip, je bila ekipa FUŽINAR SIJ METAL, druga je bila ekipa ŠD BREZOVICA, tretja je bila ekipa MERKUR Maribor. Naša ekipa je v skupinskem delu premagala ekipo Šoštanj Topolščica in tesno izgubila z ekipo Calcit Kamnik I. V osmini finala je bila za naše fante pretrd zalogaj ekipa SIP Šempeter, vendar smo bili s prikazano igro in borbenostjo v konkurenci najboljših ekip iz Sloveniji lahko zelo zadovoljni.

Ekipe Prochrom Bled in končne uvrstitve:

Prochrom Bled I. (Bled, letnik 2010), trener: Stanislav Jagodic – 3. mesto

Prochrom Bled II. (Radovljica, letnik 2010), trener: Grega Miko – 9-16. mesto

Prochrom Bled III. (Radovljica, letnik 2011, 2012), trener: Mirjana Šmitran – 40-48. mesto

Prochrom Bled IV. (Lesce, letnik 2011, kategorija začetniki), trener: Hana Langus – 20-24. mesto

Prochrom Bled (dečki letnik 2010 in mlajši), trener: Tilen Kozamernik – 7-12. mesto