web analytics

Zgodovina kluba

Odbojka na Bledu ima za seboj že skoraj 50 letno zgodovino, vse se je začelo v letu 1970. V tem obdobju je klub dosegal številne uspehe tako pri moških kot pri ženskah še v prejšnji državi SFRJ in tudi v novi Republiki Sloveniji (naslovi državnih prvakov v obeh kategorijah).

Najbolj odmevni so vsekakor rezultati v zadnjem 20 letnem obdobju, ko je moška prva ekipa pod pokroviteljstvom najprej Autocommerca in nato ACH d.d. dosegala odmevne rezultate ne samo doma, ampak tudi na evropskem odbojkarskem parketu.
Zaradi zagotavljanja boljših pogojev dela in seveda financ, potrebnih za visoke cilje prve moške ekipe, je bila po sezoni 2010/11 izvedena reorganizacija in selitev prve ekipe v Ljubljano pod imenom ACH Volley. Izvedena je bila formalna reorganizacija in na Bledu od sezone 2011/12 vse selekcije, razen prve moške ekipe, nemoteno delajo pod novim imenom Odbojkarski Klub (OK) Bled. Mnogim lokalnim ljubiteljem odbojke in športa to sicer ni bilo najbolj všeč. Vendar je bila to takrat glede na gospodarske razmere in pogoje za delo edina možnost za obstanek in nadaljnji razvoj danes evropsko prepoznavnega kluba namesto alternativnega zatona zaradi pomanjkanja vseh pogojev na Bledu.

Še vedno smo tesno povezani z dosedanjim sponzorjem Autocommerc in klubom ACH Volley, ki je pustil izreden pečat v naši skupni zgodovini, saj se je vendarle vse začelo na Bledu. Blejci smo ponosni na dosežke in tudi na prispevek h kvalitetnemu dvigu slovenske moške in ženke odbojke. Zato bomo v sezoni 2019-2020 oziroma pomladi 2020 tudi skupaj s klubom ACH Volley obeležili in proslavili 50 letnico organizirane vadbe in igranja odbojke v blejskem koncu…