web analytics

BREZ MUJE SE ŠE ČEVELJ NE OBUJE ….

Mala odbojka deklice – A liga – zahod B – 6. krog, OŠ J. Dalmatina, Krško 13.4.2024
Ekipa Elan Radovljica: 4 H. Tomažin, 8 K. Gigović, 9 S. Marič, 10 K. Koren, 11 (C) E. Rovanšek, 12 T. Jagodic, 14 D. Dežman, 16 T. Bohinc, 18 K. Zorman, 33 M. Gale Suhadolčan, 64 L. Meglič.

Trener: Stanislav Jagodic

Ekipo male odbojke deklic Elan Radovljica je v zadnjem rednem krogu turnirjev v A ligi čakala še zadnja preizkušnja proti drugo uvrščeni ekipi Mladi Jesenice I in zadnje uvrščeni ekipi v skupini POK Krško. Prvo tekmo so Radovljičanke začele dokaj spodbudno in s pravo energijo, ter željo vseeno vzeti kakšen set favorizirani ekipi z Jesenic. Kljub dopadljivi in borbeni igri, so bile visoke Jeseničanke učinkovitejše v napadu in bloku, ter ves čas prvega seta držale prednost treh do štirih točk, v zaključku seta pa z uspešnimi napadi kapetanke potrdile svojo premoč. V drugem setu pa je druga postava Elan Radovljica stopila na igrišče popolnoma nezainteresirano, brez energije in volje, ter s takim odnosom lahko le nemo opazovala, kako jih je ekipa iz Jesenic dobesedno povozila v pičlih 14. minutah in jim dopustila le 9 točk.
Rezultat: Elan Radovljica : Mladi Jesenice 0:2  (19:25, 9:25)

 
Slaba energija in nezbranost v igri, se je očitno prenesla tudi na prvo postavo, ki je sicer v prvi tekmi prikazala lepo igro, vendar bila nemočna proti boljšim nasprotnicam, saj je v drugi tekmi proti zadnje uvrščeni ekipi v skupini POK Krško tudi prva ekipa delovala na igrišču zelo medlo, nezbrano, neučinkovito in predvsem z ogromno lastnimi napakami. Popolnoma se je podredila raztrgani igri nasprotnic iz Krškega, ki pa so uspele kaznovati vsako napako Radovljičank in zasluženo dobile prvi set. Enaka slika se je ponovila tudi v drugem setu, kjer so si domačinke kaj hitro priigrale veliko prednost, Radovljičanke pa brez energije in želje po zmagi nadaljevale s katastrofalno predstavo. Nekaj upanja so v nadaljevanju vlile zamenjave s klopi, ki so praktično popolni začetniki, vendar kljub pomanjkanju znanja, pokazale bistveno večjo voljo in željo po igri, vendar je bila prednost domačink, ki so imele tudi zelo bučno podporo s tribun absolutno neulovljiva. In kot sem že v uvodu dejal “Brez muje se še čevelj ne obuje” in tako je tudi v športu, predvsem pa odbojki, če ni želje in predvsem ekipe, noben vrhunski posameznik ne pomaga. 
Rezultat:  POK Krško : Elan Radovljica 2:0  (25:15, 25:15)