web analytics

ZA ZAKLJUČEK DVE PREPRIČLJIVI ZMAGI

 IN KONČNO OSVOJENO 33. MESTO OD 109. EKIP V PRVENSTVU….

Starejše deklice – turnir za 33. – 36. mesto, OŠ A.T. Linharta, Radovljica, 6.4.2024

Ekipa Elan Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 7 P. Pretnar, 8 M. Odar, 9 J. Ilc Šolar, 10 (C) L.D. Popp, 18 M. Šimnic, 21 E. Kolman, 55 N. Odar, 60 N. Mlakar, 72 K. Mohorč, 3 (L) H. Hudovernik in 5 (L) E. Zupan.

Trener: Stanislav Jagodic

Na zadnjem turnirju državnega prvenstva v odbojki za starejše deklice, se je ekipa Elan Radovljica za mesta 33. – 36. pomerila z ekipo Izola II in potem še z ekipo Weiler Volley Zreče. Že v prvi tekmi so domačinke prikazale dopadljivo in učinkovito igro, ter nasprotnice spravljale v obup z izjemno kombinatoriko in učinkovitostjo v napadu in močnim blokom. Za zaključek pa je pri rezultatu 18:13 na servis prišla Ina Lakota in s kar sedmimi izjemnimi servisi zaključila prvi set. Tako so domačinke nasprotnicam iz obale v prvem setu prepustile le 13 točk. Drugi set so nasprotnice iz Izole že zaostajale tudi za 6 točk, vendar so se v končnici seta uspele približati celo na točko razlike pri rezultatu 21:20, vendar sta kapetanka ekipe Liza Dora Popp in prva blokerka ekipe Lana Rebolj Zvonar z učinkovitim servisom pripeljale ekipo do zmage tudi v drugem setu. 

Rezultat: Elan Radovljica : Izola II  2:0  (25:13, 25:22)
 
V drugi tekmi proti ekipi Weiler Volley Zreče, so prav tako Radovljičanke pričele izjemno in si priigrale lepo prednost 11:20, nakar so v igro vstopile tudi ostale igralke s klopi in prvi set z nekoliko več napakami v igri vseeno zmagale 21:25. Drugi set je tako, da ne bi prišlo do kakšnih presenečenj, začela prva postava in kaj kmalu je bilo jasno, da nasprotnice ne morejo parirati učinkoviti in uigrani ekipi Elan Radovljica. Tako so tudi v drugem setu v končnici lahko vstopile preostale igralke in brez težav zmagale tudi drugi set.
Rezultat: Weiler Volley Zreče : Elan Radovjica  0:2  (21:25, 14:25)