web analytics

ZA ZAKLJUČEK DVE ZMAGI IN KONČNO 21. MESTO OD SKUPNO 86 EKIP

Mala odbojka deklice – turnir 21. – 24. mesto, ŠD OŠ Mozirje 11.5.2024
 
Ekipa Elan Radovljica: 4 H. Tomažin, 8 K. Gigović, 9 S. Marič, 10 K. Koren, 12 (C) T. Jagodic, 14 D. Dežman, 16 T. Bohinc, 18 K. Zorman, 33 M. Gale Suhadolčan, 62 K. Opalk, 64 L. Meglič.

Trener: Stanislav Jagodic

Na zadnjem turnirju državnega prvenstva v mali odbojki za deklice se je ekipa Elan Radovljica pomerila za mesta 21. – 24.  z ekipami ŽOK Šentvid, ŽOK Sobota in Mozirje. Prvo tekmo so odigrale proti ŽOK Šentvid, ki se je pokazal za težkega in dokaj enakovrednega nasprotnika. Prvi set so Ljubljančanke začele suvereno in si kaj kmalu priigrale lepo prednost 5. točk, ki jih niso spustile vse do končnice seta, kjer so se Radovljičanke le nekoliko zbrale in se uspele približati na dve točki zaostanka, vendar je za kaj več zmanjkalo. Z zelo medlo igro v napadu in brez bloka, so nasprotnice zasluženo dobile prvi set. V drugem setu so Radovljičanke, vse še letnik 2012, stopile na igrišče izredno samozavestno in motivirano, ter z izjemnimi servisi Taje Bohinc, odlične igre v napadu in v bloku Maše Gale Suhadolčan, ter odlični igri v obrambi in napadu Kristine Gigović in Kim Zorman, dobesedno povozile nasprotnice in jim dopustile le 14 točk. Tako je prva ekipa imela popravni izpit v tretjem setu in ga z zbrano in učinkovito igro tudi dobila in si zagotovila prvo zmago na turnirju.
Rezultat: ŽOK Šentvid : Elan Radovljica 1:2  (25:23, 14:25, 21:25)
 
Tudi druga tekma je napovedovala zanimivo in enakovredno tekmo proti domačinkam iz Mozirij. Prva postava, tokrat pod taktirko Tare Jagodic saj je bila prva kapetanka ekipe Erin Rovanšek odsotna, je svoje delo opravila dobro in kljub dobrim nasprotnicam ni popuščala v igri vse od začetka do konca prvega seta, ki ga je tudi zanesljivo dobila. Tudi druga postava je pričela z izjemno predstavo, tako kot v prejšnji tekmi in si v drugem setu že priigrala skoraj neulovljivo prednost 18:10 in ko je že izgledalo, da bo tekme hitro konec, je sledil neverjeten preobrat. Radovljičanke so  začele delati napako za napako, tako v napadu, kot obrambi igra ni in ni stekla, domačinke pa so samo izkoristile nezbranost nasprotnic in nizale točko za točko, ter na koncu celo zmagale drugi set. Sledil je tretji set, ki so ga punce prav tako v duhu drugega začele zelo medlo, nezbrano in z ogromno lastnimi napakami. Predvsem nikakor niso uspele zaključiti nobenega napada, domačinke iz Mozirij pa so le izkoristile napake in nezbranost Radovljičank in si praktično že priigrale 3 zaključne žoge za zmago na tekmi. In ker vemo, da je odbojka nepredvidljiva in se igra do zadnje točke, je Radovljičankam pri rezultatu 21:24 z borbeno in nepopustljivo igro vendarle uspelo najprej izenačiti pri 24:24 in v zaključku z dvema lepima napadoma Lane Meglič in Tare Jagodic celo zmagati set in tekmo, ter si s tem priboriti lepo 21. mesto v državnem prvenstvu male odbojke za deklice od skupno 86. ekip, ki so igrale v prvenstvu. Bravo punce za lep rezultat!
Rezultat: Elan Radovljica : Mozirje  2:1  (25:18, 22:25, 26:24)