web analytics

ZASLUŽENA ZMAGA V KRANJU

OK Triglav Kranj : OK Bled 1:3 ( 20:25, 22:25,25:15, 26:28)

OK Bled: Prevec-Jonke 13, Jarkovič 9, Biščevič 25, Božič 4, Ulčar (L), Jarkovič V 0, Pirija 1, Kranjec 2, Okanović 3, Berce, Jakopič 2, Kalan 0.
Trener: Jerončič ; 2 trener Anja Grilc

Že na začetku tekme se je še kako videlo da so se odbojkarice Bleda odlično pripravile na sicer solidno ekipo OK Triglava iz Kranja. Dekleta so spoštovala dogovore in pravi rezultat tega se je pokazal na igrišču, saj so zanesljivo slavile tako v prvem, kot tudi v drugem nizu. V prvem nizu so domačinke držale priključek do 13 točke nakar so se  Blečanke razigrale in visoko povedle z 14:20 in seveda niz zaključile v svojo korist. Podobno igro je veliko število navijačev obeh klubov videlo v drugem nizu, saj so tudi v tem gostje iz Bleda vodile od 11 točke naprej. Zagrizene domačinke so se sicer kar nekajkrat približale na samo dve točki razlike a se gostje tudi tokrat niso pustile presenetiti in sredi Kranja povedle 0:2 v nizih. Ob tem je potrbno pohvaliti vse boljšo organizacijo igre prve podajalke  Eve Kranjec. Podobno je kazalo tudi v tretjem nizu, gostje so takoj povedle z 6:7 in 8:9, a tu se je Blejski »stroj » popolnoma ustavil, domačinke so se razigrale in nizale točko za točko  z delnim izidom 12:0. Gostujoči trener je opravil vseh šest menjav. Tako je mlada Vida Jarkovič zamenjala Biščevićevo, Kalanova kapetanko Prevec-Jonke, organizacijo igre pa je v roke vzela Julija Jakopič. V tej postavi je gostjam uspelo zmanjšati izd in se predati šele pri 15 točki. Pravo dramo so ljubitelji odbojke videli  v športni dvorani OŠ Staneta Žagarja v četrtem nizu. Domačinke so po izenačenem začetku povedle z visokih 13:9 a je borbenim gostjam iz Bleda uspel preobrat in so pri 17 točki celo povedle. Odlični začetni udarci Asje Okanovič. Jakopičeve in na koncu tudi Zoje Kalan so pripomogle, da je ekipa OK Bleda zlahka organizirala učinkovite protinapade. OK Bled je tako prišel do prve zaključne žoge za zmago v nizu in  tekme, 24:23, a sta uspeh preprečili najprej nekoliko slabše odigran napad iz 2 linije in, po izenačenju na 24.24, še po obrambni akciji žoga odbita v strop športne dvorane. Domačinke so tako prišle do prve zaključne žoge za zmago v 4 nizu  a je niso izkoristile, tako so gostje ponovno izenačile in po resnično dramatičnem zaključku, borbenosti celotne ekipe uspele na tla »zabiti« dve odločilni žogi in tri točke so zasluženo odšle na Bled.

Čestitke dekleta  za spoštovanje dogovorov, za pravilen pristop (izključen 3 niz) in borbenost, ki ste jo pokazale skozi celotno srečanje.

Zoran Jerončič