web analytics

PRIKAZANA ODLIČNA IGRA, LE MALO ZMANJKALO ZA DVOJNO ZMAGO ….

1. krog – MALA deklice / A liga – zahod B

Elan Radovljica Triglav Kranj 0:2   (22:25, 19:25)
ŽOK Triglav Kranj I Elan Radovljica 1:2 (23:25, 27:25, 17:25)
 
Ekipa Elan Radovljica: 4 H. Tomažin, 8 K. Gigović, 9 S. Marič, 10 K. Koren, 11 (C) E. Rovanšek, 12 T. Jagodic, 13 L. Trstenjak, 14 D. Dežman, 16 T. Bohinc, 18 K. Zorman, 19 K. Strašnik, 33 M. Gale Suhadolčan.
Trener: Stanislav JagodicEkipa male odbojke deklic Elan Radovljica je svoj prvi turnir v A ligi začela proti visoki ekipi OK Triglava iz Kranja. Prva postava radovljičank je set začela dokaj suvereno, vendar je bilo videti nervozo v sami igri, saj so povedle z rezultatom 6:3, vendar so jih tekmice iz Kranja kmalu dohitele in v nadaljevanju seta nenehno z visoko igro na mreži vodile točko ali dve. Radovljičanke so se sicer trudile, vendar je bilo vse preveč lastnih napak tako na servisu, kot predvsem na podaji in v napadu, tako da so si kranjčanke v nadaljevanju seta priigrale že lepo prednost in držale prednost v rezultatu 12:16, 16:20, ter 18:22. V zaključku seta so radovljičanke sicer želele priključiti, vendar so bile nasprotnice dovolj zbrane, da so prvi set dobile z rezultatom 22:25. V drugem setu je druga postava začela izjemno negotovo in prestrašeno, tako da so si visoke nasprotnice kmalu priigrale zavidljivo prednost 11:17 in 14:20, vendar so si punce z borbeno igro vseeno priigrale nekaj točk priključka, vendar vseeno premalo za spremembo rezultata. Tako je tudi drugi

set pripadel ekipi OK Triglava iz Kranja. 
 
Druga tekma proti ekipi ŽOK Triglav Kranj I je zopet napovedovala napeto in izenačeno igro, saj sta ekipi ŽOK Triglav Kranj I in OK Triglav Kranj v tekmi pred to prikazali zelo izenačeno igro. Prvi set je bil nenehno napet, vendar je ekipa Elan Radovljica že od začetka pokazala vse svoje znanje in borbenost, tako da so od začetka seta z odlično in zbrano igro v obrambi in napadu držale prednost od uvodnih 4:7, 15:19 do zaključka seta in v končnici kljub nekaj napetim trenutkom, ko so se nasprotnice že nevarno približale pri rezultatu 22:23, vseeno ostale dovolj zbrane in set zaključile z zmago. Tokrat pa je tudi druga postava pokazala napredek v svoji igri in kljub slabemu začetku, saj so kranjčanke že vodile z rezultatom 11:4, z zelo borbeno igro nenehno tekmicam “dihala za ovratnik” in si v zaključku seta celo priigrala zaključno žogo pri rezultatu 24:25, vendar je bila sreča tokrat na strani nasprotnic, ki so rezultat uspele obrniti v svojo korist in zmagati set na razliko z rezultatom 27:25. Čakal nas je napet tretji set, ki je sicer postregel z nekaj zanimivimi in atraktivnimi točkami, vendar je bilo ves čas čutiti suverenost ekipe Elan Radovljica, ki ni dovolila nasprotnicam, da bi se jim približale ali kakor koli ogrozile zmago, saj so prva postava Rovanšek, Tomažin, Marič in Jagodic suvereno povedle tretji set z rezultatom 3:7, 7:13, 10:18 in niso dovolile nasprotnicam nobenih presenečenj, ter set in tekmo odločno pripeljale do konca z zmago 17:25.
 
Že prvi turnirji v A ligi so pokazali, da bo vsaka tekma v skupini B izjemno napeta, saj so ekipe zelo izenačene in da bo v borbi za prvi dve mesti, ki vodita v finalne boje, pomembna vsaka točka. 
 
 

Slike s tekme so na temle linku.