web analytics

ZMAGA IN PORAZ V NOVEM MESTU

TPV Volley NM Prochrom Bled 0:2 (14:25, 19:25)
Prochrom Bled POK Krško 0:2 (23:25, 21:25)

OK Bled: Horvat 4, Berce 14, Jarkovič 12, Prevec-Jonke 14, Rejc 5, Gale 4,Ulčar (L), Kranjec 4, Repinc (L2), Zupan0, Grilc 0, Rovanšek 0

Trener: Jerončič, pomočnica: Grilc 

V šestem krogu 2 kadetske lige so odbojkarice OK Prochrom Bled doživele prvi poraz, tokrat so morale priznati premoč bolj razigranim odbojkaricam POK Krško. 

V prvi tekmi so Blejčanke s solidno predstavo gladko z 2:0 odpravile domačinke. Ob tem pa gre podčrtati, da so na parket  vstopile vse igralke. Horvatova je zelo uspešno zamenjala kapetanko Prevec- Jonke, Jakopičeva je vstopila namesto napadalke Jarkovič, zaigrala je tudi druga podajalka mlada (2009) Teja Grilc, na mestu blokerke pa je zaigrala mlada Nejka Zupan. ki je zamenjala Pio Rejc. 

Večje težave ali v smislu (saj bomo zmagale) so se pojavile v drugem srečanju ko je na nasprotni strani mreže stala zelo motivirana ekipa POK Krško. Želja po zmagi nad ekipo OK Prochorm, ki v dosedanjem prvenstvu še ni izgubila niza, je bila velika in to se je še kako videlo tudi na igrišču. Če je odbojkaricam POK Krško uspevalo vse, začenši z odličnim začetnim udarcem pa so Blejčanke medlo igrale predvsem v napadu in bloku ( skupaj 5 točk). Kljub ne najboljši predstavi v tekmovanju kadetinj, pa se je niz zaključil na razliko 25:23 v korist Krškega. V Drugem nizu smo na igrišču videli povsem drugačno ekipo OK Prochroma in rezultat takšnega pristopa je bil do so Klement, Eva H, Eva K, Ela & Co vodile  tudi z štirimi ali več točkami razlike  (5:1, 14:10, 15:11) nakar so Gorenjke nepričakovano popustile, kar so znale Dolenjke s pridom izkoristiti in najprej uspele izenačiti (18:18) in po nekaj napakah v napadu so odbojkarice POK Krško že vodile 21:19 in na koncu z borbeno in zavzeto igro uspeli zadati Blejkam prvi prvenstveni poraz. Zadnji turnir 7 kroga bodo  gostile odbojkarice Lubnika v Škofji loki 26.3.2023. Blejčanke ki na začasni lestvici vodijo z 22 točkami in set razliko 22:2 pred ekipo Lubnik 1 (20 točk in set razlika 21:8) se bodo srečala prav z Lubnikom 1 in njihovo drugo ekipo Lubnik 3.