web analytics

BREZ ENERGIJE JE TEŽKO ZMAGATI

Kadetinje 3. liga – zahod A – 6. krog, ŠD Planina, Kranj, 12.03.2023

Ekipa Prochrom Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 8 M. Odar, 9 M. Kariž, 10 L.D. Popp, 15 (C) E. Cvetko Vodopivec, 21 E. Kolman, 48 V. Gašperšič, 75 U. Hojkar, 88 S. Svetina, 5 (L) E. Zupan in 18 (L) M. Šimnic.

Trener: Stanislav Jagodic

Kadetska ekipa Prochrom Radovljica, ki je dejansko sestavljena iz starejših deklic in sta v ekipi le dve kadetinji, se je na tokratnem turnirju v Kranju pomerila najprej z ekipo Vital Ljubljana III. Prvi niz so Radovljičanke začele izjemno, povedle in ves čas vodile s 3 ali 4 točkami prednosti vse do rezultata 14:11, ko pa se je pri ekipi Prochrom Radovljica nepričakovano zgodil preobrat. Ljubljančanke so nizale točko za točko, kljub temu, da praktično niso ničesar spremenile v svoji igri. Igrale so konstantno, medtem ko so mlade Radovljičanke delale začetniške napake na servisu, v napadu in obrambi, kot bi se niz za njih končal pri 15. točki. Tako so prvi niz izgubile z rezultatom 19:25.

Enaka zgodba se je ponovila tudi v drugem setu, kjer je ekipa Prochrom Radovljica zopet začela odlično, vodila 7:3 in 15:12, nakar je zopet sledil odklop in Ljubljančanke so  brez težav niz pripeljale do konca v svojo korist z rezultatom 19:25. 

Rezultat: Prochrom Radovljica : Vital Ljubljana III  0:2  (19:25, 19:25)
 
Tudi drugo tekmo proti ekipi Lubnik II so Radovljičanke začele brez energije in želje po zmagi, vendar vseeno nekako držale rezultatski zaostanek vedno na največ 2-3 točke. Kljub nekoliko podjetnejši igri v drugem delu prvega niza, se ni izšlo in Škofjeločanke so zasluženo slabile s 25:20. Drugi niz pa se je od nekod vseeno prikradla nekoliko pozitivnejša energija in ekipa iz Radovljice je na momente prikazale prav dopadljivo in učinkovito igro, vendar kljub temu tudi v drugem nizu v sami končnici niza niso uspele nadigrati danes zelo razpoložene Škofjeločanke, ki so zmagala tudi drugi niz z rezultatom 25:19.
Rezultat: Lubnik II : Prochrom Radovljica  2:0  (25:20, 25:19)