web analytics

4. krog – MALA deklice / A liga – zahod A

NADALJUJEMO V ZMAGOVALNEM NIZU ….
Mala odbojka deklice “A” liga zahod skupina A – 4. krog, OŠ J. Dalmatina, Krško, 25.02.2023

Ekipa Prochrom Bled: 24 E. Tičar, 20 T. Žnidar, 2 Z. Zupan, 10 (C) V. Jarkovič, 53 L. Smolej, 5 N. Avsenek, 6 A. Jokić, 11 E. Zrimec, 7 T. Jagodic, 3 M. Šmid in 9 J. Romih
Trener: Stanislav Jagodic

Tokrat nas je v Krškem čakalo na videz lahko delo, vendar smo se morali za zmagi pošteno potruditi. V prvi tekmi je prvi niz proti domači ekipi POK Krško prepričljivo pripadel razpoloženi prvi postavi ekipe iz Bleda z rezultatom 15:25. Drugi niz je druga postava blejčank začela z nekoliko oslabljeno zasedbo, saj sta zaradi bolezni manjkali kapetanka ekipe Sara Bucek in Zala Rožman. Kljub spodbudnemu začetku niza, igra ni in ni stekla, ekipa je delala preveč lastnih napak in razpoložena druga postava domačink je niz brez večjih problemov zmagala z rezultatom 25:14. V tretjem setu je na igrišče stopila zopet udarna četvorka Blejske ekipe, ter niz in tekmo zaključila hitro in učinkovito z rezultatom 12:25.
Rezultat: POK Krško : Prochrom Bled 1:2 (15:25, 25:14, 12:25)

Tudi ekipa Triglava iz Kranja je sicer na papirju veljala za lahkega nasprotnika, vendar smo se za zmago morali pošteno potruditi. V prvem nizu so blejčanke že od začetka prevzele iniciativo in niz brez večjih zapletov pripeljale do konca z rezultatom 18:25. V drugem nizu se zopet ekipa Bleda kljub menjavam in različnim poskusom ni in ni mogla kosati z razpoloženimi kranjčankami, ter niz gladko izgubila z rezultatom 25:12. Tako smo morali po zmago v tretji niz, kjer pa so se tokrat z zelo lepo in požrtvovalno igro v polju, kranjčanke uspešno upirale prvi postavi Bleda in ves čas držale stik in tik pred zaključkom niza celo poskrbele za preobrat, ter povedle z rezultatom 17:16. Po minuti odmora pa je prva postava Bleda zopet pokazala svojo kakovost in z zanesljivim servisom Zale Zupan, ter odlični obrambi v polju, ekipi iz Kranja do konca niza prepustila samo še eno točko. 
Rezultat: Triglav Kranj : Prochrom Bled 1:2 (18:25, 25:12, 18:25)

S tem je ekipa Prochrom Bled zabeležila že šesto zaporedno zmago, ter brez izgubljene tekme zaseda prvo mesto v skupini. Do konca skupinskega dela sta še dva turnirja.