web analytics

5. krog – kadetinje / 2. liga – zahod B

PROCHROM BLED BREZ IZGUBLJENEGA NIZA
 
10 tekma,10 zmag, 20 točk in brez izgubljenega niza
 
TPV Volley Novo mesto : OK Prochrom Bled 0:2 ( 23:25,15:25)
OK Prochrom  Bled. OK Vital Ljubljana 2:0 (25:17,25:23)
 
OK Prochrom Bled : Prevec -Jonke, 15. Ulčar (L) , Jakopič 0,Horvat 4, Jarkovič 16, Berce 11, Rejc 4,Gale 0,Grilc 3,Justin 0,Zupan 0,Rovanšek 1
Trener : Jerončič, 2 trener Anja Grilc.
 
Na gostovanje v Krško so se odbojkarice OK Prochrom Bleda odpravile brez obelele prve organizatorke igre Eve Kranjec in druge proste igralke Lulu Repinc. Mesto podajalke je tako  prvič v sezoni odigrala mlada (letnik 2009) Teja Grilc, njena menjava pa je bila “Jolly” Julija Jakopič, ki po navadi igra v vlogi napadalke ali proste igralke. Takoj na začetku je potrebno poudariti da sta obe svoji nalogi opravili z odliko. Julija je skupaj z mlado korektorico (letnik 2008) Nejo Justin zaigrala v sklopu dvojne menjave.
 
Tekmo proti solidni ekipi iz Novega Mesta so odbojkarice Prochroma odlično začele in bile neprestano v vodstvu nazadnje tudi  19:12, nakar je pri Novomeščankah prišla na servis odbojkarica # 75 Brinec in dosegla kar 5 zaporednih točk, v trenutku je bil rezultat poravnan 19:19. A se samozavestne odbojkarice OK Bleda niso dale  in na koncu so niz zasluženo zmagale. V drugem nizu so Prochromovke kljub nekaterim menjavam zaigrale tako kot znajo in niz je po uspešnih napadih Jarkovičeve in Prevčeve, ter blokih Ele Berce niz zmagale in vknjižile novi par točk.

V drugi tekmi dneva so na nasprotni strani stale odbojkarice OK Vitala. V spremenjeni postavi OK Prochroma je kapetanko Prevec-Jonka zamenjala  Eva Horvat, na centru Anjo Gale  mlada Lina Rovanšek v igro pa sta stopili še Julija Jakopič v vlogi organizatorke igre in Justinova kot korektorica. Po gladki zmagi v prvem nizu so si odbojkarice Bleda nekoliko otežile delo ob zaključku drugega niza a ob visoki samozavesti in prepričanju da ne glede kdo je na igrišču ekipa lahko zmaga so tudi ta drugi niz  z 25:23 zaključile v svojo korist. Prvič je ob zaključku niza svojo priložnost dobila tudi Nejka Zupan. Pohvala ekipi, ki je znala zaigrati kljub odsotnosti prve organizatorke igre in v vsakem trenutku pomagala  mladi podajalki  Teji Grilc, da je uspešno vodila organizacijo igre. Bravo punce temu se na kratko reče ekipni duh.