web analytics

OK BLED TUDI IZ LJUBLJANE Z GLADKO ZMAGO 

OD Krim III Bled 0:3 (6:25, 12:25, 23:25)

OK Bled: Justin 1, Rovanšek 0, Repinc, Prevec Jonke 18, Berce 12, Jarkovič 9, Kranjec 1, Horvat 2, Okanovič 5, Rejc 1, Grilc 0, Gale 5, Ulčar (L1), Jakopič (L2) Trener: Zoran Jerončič, pomočnica Anja Grilc 

Tudi v Ljubljano so mlade odbojkarice OK Bleda odpotovale z željo da ne prekinejo serijo dobrih rezultatov, ki trajajo že od 3. decembra 2022, ko so doma  izgubile s trenutno vodilno ekipo POK Krško.  

Zbranost je bila prisotna že na ogrevanju in potem tudi v celotnem prvem nizu, ki so ga Gorenjke dobile z 6:25. In prav v tem nizu je trener lahko prvič v letošnji sezoni opravil tako imenovano dvojno menjavo. Izkušenejšo  Evo Kranjec je zamenjala Neja Justin v organizaciji igre pa se je preizkusila mlada (letnik 2009) Teja Grilc. Na napadalnem mestu pa je  kapetanko Prevec zamenjala Eva Horvat in tako v prenovljeni postavi niz uspešno pripeljale do konca.  

Tudi v drugem nizu smo na igrišču videli podobno sliko. Gostje so bile boljše in trener je tudi tokrat  na igrišče poslal odbojkarice, ki nekoliko manj igrajo. Eva Horvat je zamenjala Dano Jarkovič. Pia Rejc Anjo Gale, prvič pa je v igro vstopila tudi mlada in nova okrepitev ekipe  Lina Rovanšek, ki je zamenjala izkušeno Asjo Okanovič. Tako kot se za tretji niz spodobi so se odbojkarice OK Bleda prepričane v lahko zmago le preveč sprostile, padla je zbranost in tudi agresivnost v napadu, kot tudi velika želja v obrambi in domačinke so »pasivno» igro gostij s pridom izkoriščale in v večjem delu tretjega niza tudi  vodile za eno ali največ dveh točk. A ko je bilo potrebno stopiti na plin so odbojkarice OK Bleda to tudi storile in v zaključku niza odigrale kot prava ekipa in tudi tretji niz je odšel na Bled. V soboto ob 19:00 uri v Radovljico prihaja izkušena ekipa iz Portoroža in tokrat bo za zmago potrebno pokazati nekaj več.