web analytics

EKIPNI DUH IN PRAVA MOTIVACIJA  

Calcit Volley II Prochrom Bled 0:2 (9:25, 22:25)
Prochrom Bled ŽOK Triglav Kranj II 2:0 (25:12, 25:10)

Prochrom Bled: Prevec Jonke 9, Ulčar (L1), Jakopič 5, Horvat 2, Jarkovič 17, Berce 21, Rejc 5, Gale 2, Rovanšek 0, Grilc 0, Repinc (L2), Justin 0, Kranjec 2.

Trener: Zoran Jerončič, pomočnica Anja Grilc 

Osem zmag brez izgubljenega niza je rezultat štirih odigranih turnirjev v kadetski 2. ligi skupine B, ki so jih odigrale odbojkarice Prochrom iz Bleda.

Tako kot na vseh dosedanjih turnirjih so dekleta zbrano in predvsem motivirano stopile na igrišče športne dvorane OŠ T. Brejca v Kamniku, kjer niso dovolile , da bi jih domačinke presenetile. V prvem nizu so gostje iz Bleda dominirale v vseh elementih odbojkarske igre in niz prepričljivo osvojile ter nasprotnicam prepustile samo 9 točk. Že v prvem nizu ni zaigrala trenutno odlična napadalka Dana Jarkovič, uspešno jo je zamenjala Eva Horvat. Tudi s tako imenovano dvojno menjavo je vse potekalo tako kot mora biti. Veliko menjav in zmanjšana pozornost v igri sta prispevali k temu da so se za zmago v drugem nizu Prochromovke morale le nekoliko bolj potruditi. 

Kljub pričakovanju da bo tekma proti sosedom iz ŽOK Triglav Kranj le nekoliko težja od prve pa temu ni bilo tako. Odbojkarice Bleda so odigrale solidno, predvsem pa natančno spoštovale dogovore in končni rezultat v nizu, kljub velikemu številu menjav ni bil nikoli pod vprašajem (25:12). Drugi niz odbojkarice Prochroma po gladki zmagi v prvem niso zaigrale tako kot znajo in odbojkarice iz Kranja so hitro povedle z rezultatom 5:1 a so se Jarkovičeva in ostale takoj zbrale in zaigrale tako kot v prvem nizu in tudi ta niz je  zasluženo (25:10) pripadel trenutno vodilni ekipi skupine B. 

Pohvaliti je potrebno celotno ekipo za pristop in spoštovanje dogovorov pri sami organizaciji igre. Treba je poudariti da so solidno odigrale tudi igralke s klopi, na katere je v nadaljevanju prvenstva, tako v kadetski ligi, kot v 3DOL – zahod, potrebno resno računati.