web analytics

ZA LAS IZVLEKLI ZMAGO PROTI VODILNI EKIPI V SKUPINI …

Vital Ljubljana I Prochrom Bled 1:2 (24:26, 25:21, 13:25)
Prochrom Bled ATK Grosuplje 2:0 (25:7, 25:7)

Ekipa Prochrom Bled: (C) 12 S. Bucek, 24 E. Tičar, 20 T. Žnidar, 2 Z. Zupan, 10 V. Jarkovič, 53 L. Smolej, 5 N. Avsenek, 6 A. Jokić, 11 E. Zrimec, 15 Z. Rožman, 3 M. Šmid in 4 H. Tomažin
Trener: Stanislav Jagodic

Tudi tokrat nas je že na prvi tekmi turnirja zopet čakala trenutno vodilna ekipa v skupini, Vital Ljubljana I. Ekipa Vitala je bila že lepo ogreta, saj je pred tem gladko zmagala ekipo gostiteljev ATK Grosuplje. Že v prvem nizu je ekipa iz Ljubljane pokazala veliko željo po zmagi, saj so že od prve točke dalje parirale prvi postavi Blejčank, ki so do 10. točke še nekako držale priključek, nato pa si je ekipa Vitala priigrala prednost 3 do 4 točk, ki jo je držala vse do rezultata 18:22. Ekipi iz Bleda nikakor ni stekel ne sprejem, ne napad, podaje so bile neuporabne in tudi samo vzdušje v ekipi je bilo porazno, kar se je poznalo tudi v obrambi, ki nikakor ni delovala. Po zahtevani minuti odmora pri rezultatu 18:22 in nekaj ostrejših besedah, pa se je ekipa Bleda le zbrala in uspela preobrniti rezultat z delnim izidom 6:0, ter v dramatični končnici pripeljati prvi niz do konca in zmagati na razliko 26:24. V drugem nizu je vsekakor potrebno pohvaliti drugo postavo Bleda, ki se je z bistveno večjo željo po igri in borbenostjo čisto korektno kosala boljši drugi postavi Ljubljančank, vendar kljub temu izgubila drugi niz z rezultatom 21:25. Še enkrat pohvale drugi postavi, kateri se vidi očiten napredek, polega tega pa je pokazala veliko željo po igri in zmagi. V tretjem setu pa smo lahko gledali popolnoma “novo” prvo postavo Bleda, ki se je zbrala in pokazala vse svoje znanje, ter tretji niz z rezultatom 25:13 in s tem tudi tekmo, pripeljala do tretje zaporedne zmage v skupini.

Druga ekipa, s katero so se pomerile Blejčanke je bila domača ekipa ATK Grosuplje. Prvi niz so Blejčanke začele udarno in praktično vodile od začetka do konca, ter nasprotni ekipi dovolile le 7 točk, tako da so lahko zaigrale tudi ostale manj izkušene in mlajše igralke. Tudi v drugem nizu je bila druga postava Bleda zbrana in premočna za domačinke in je le v pičlih 13. minutah zaključila drugi niz z rezultatom 25:7.

S tem je ekipa Prochrom Bled zabeležila še štiri dodatne točke v skupini, kjer trenutno zaseda 3. mesto brez izgubljene tekme, vendar z dvema tekmama manj kot prvi dve ekipi, ki sta še vedno ekipa ŽOK Triglav Kranj I z 11. točkami in Vital Ljubljana I z 10. točkami. Ekipa Prochrom Bled ima 8 točk.