web analytics

DOBRA IGRA PROTI PRVOUVRŠČENI EKIPI IN RAZOČARANJE PROTI ZADNJEUVRŠČENI EKIPI ….

Mala odbojka deklice – A liga – zahod B – 5. krog, ŠD Maksa Pečarja, Ljubljana-Črnuče 16.3.2024
Ekipa Elan Radovljica: 4 H. Tomažin, 8 K. Gigović, 9 S. Marič, 10 K. Koren, 11 (C) E. Rovanšek, 12 T. Jagodic, 16 T. Bohinc, 18 K. Zorman, 20 Z. Tutič Vidmar, 33 M. Gale Suhadolčan, 62 K. Opalk, 64 L. Meglič.

Trener: Stanislav Jagodic

Ekipa male odbojke deklic Elan Radovljica je odigrala 5. in predzadnji krog turnirjev v A ligi proti ekipi Vital Ljubljana I, ki so se pokazale kot premočan nasprotnik. Visoke Ljubljančanke so začele suvereno, vendar so kljub temu Radovljičanke prikazale v prvem setu odlično igro in se upirale dominantnim domačinkam. Domačinke so že lepo povedle 8:2 in 17:12, nakar se je zgodil preobrat. Dve zamenjavi v ekipi domačink in odličen servis Tare Jagodic, ki je v nizu dosegla kar 10 zaporednih točk je poskrbel, da so Radovljičanke celo povedle z rezultatom 19:22 ter imele celo zaključno točko za set, vendar se je v igro vrnila najvišja  igralka Vitala in stvari postavila na mesto in prvi set je na razliko pripadel domačinkam z rezultatom 26:24. V drugem setu ni bilo nobenih presenečenj več, saj je druga postava začela z zelo medlo in neodločno  igro, tako da so domačinke z lahkoto dobile tudi drugi set in tekmo. 

Rezultat: Vital Ljubljana I : Elan Radovljica 2:0  (26:24, 25:12)
 
V drugi tekmi proti ekipi POK Krško, ki zaseda sicer zadnje mesto na lestvici, so punce v prvi set vstopile zelo samozavestno in zbrano in nasprotnicam niso dopustile, da bi se jim kadarkoli v setu  približale, ter  suvereno zmagale prvi set z rezultatom 25:19. Tudi drugi set je druga postava Radovljičank začela zbrano in povedla s 4 točkami prednosti vse do 10. točke, nakar je sledil popoln padec koncentracije in preobrat v igri. Začele so se vrstiti številne napake tako na servisu, kot tudi na sprejemu in napadu, predvsem pa popolnoma neodločna igra v obrambi in ekipa iz Krškega je zasluženo dobila drugi set. Tudi v tretjem setu je že izgledalo, da bo prva ekipa ponovila uspeh iz prvega seta in suvereno zmagala. Tako je kazalo vse do končnice seta, ko so Radovljičanke že vodile 17:13 in 19:16, nakar je tudi tukaj sledil nepričakovan preobrat. Neodločen napad Radovljičank, kjer so se nasprotnice z lahkoto obranile vseh poskusov, je privedel do samozavestnejše igre ekipe iz Krškega, ki je izkoristila rotacijo in s svojo visoko kapetanko in igro  na mrežo uspela obrniti rezultat v svojo korist in zaključiti zadnjih 5 žog za zmago.  
Rezultat: Elan Radovljica : POK Krško   1:2  (25:19, 21:25, 20:25)