web analytics

SAMO EDEN ODLIČEN NIZ NI DOVOLJ

ŽOK Triglav KR: OK Bled 3:1 (25/15 14/25 25/18 25/11)

OK Bled : Biščevič 19,Ulčar (L), Jakopič 1, Kranjec 0, Prevec-Jonke 9,Jarkovič 11, Božič 4, Okanovič 2,Pirija 1, Berce 1, Kalan 0,

Trener: Jerončič  2 trener Grilc

Proti odlični ekipi ŽOK Triglav iz Kranja je potrebno za osvojitev še kako potrebnih točk celotno srečanje zaigrati tako kot so ga  gostje iz Bleda odigrale v drugem nizu.

Čeprav so se odbojkarice Bleda že prvem nizu borile in pokazale dopadljivo igro, je bilo to vsekakor premalo in preveč »naivnih« napak, da bi lahko iztržile kaj več. Domačinke so prepričljivo vodile od začetka pa do zaključka niza, tudi z razliko pet in več točk. Popolnoma drugačno odbojkarsko predstavo smo spremljali v drugem nizu, ko so gostje bile suverene  na igrišču in v sami igri. Soliden začetni udarec, odlično reševanje  težkih žog v napadu in tudi napadalna  trojka Biščevič, Prevec in  Jarkovič je bila učinkovita v napadu. Na kratko, dopadljiva ekipna igra in rezultat 25:14 za OK Bled, je bil povsem zaslužen. In prav zaradi tega dejstva je nerazumljiv padec v tretjem nizu, ko so se domačinkam upirala samo do osme točke, nakar je sledil že viden »film » iz prvega niza. Odbojkarice ŽOK Triglava so prevladovale v vseh elementih in blejčankam je v tretjem nizu uspelo osvojiti vsega 18 točk. Tudi v četrtem nizu na igrišču ni bilo večjih sprememb, domačinke so še naprej dominirale in tudi visoko povedle. Niti menjava večine igralk  ni prinesel želenega preobrata v igri in poraz tokrat na zahtevnem gostovanju v Kranju je bil neizbežen. Varovanke domačega trenerja Boruta Kralja so gostjam prepustile vsega 11 točk in zasluženo osvojile nove tri točke. Težek razpored tretjega dela se za odbojkarice OK Bleda nadaljuje v soboto, ko na Bled prihaja močna, drugo uvrščena ekipa Vitala iz Ljubljana, nakar 17.2.2024 blejčanke gostujejo pri prvouvrščeni ekipi TPV iz Novega mesta.

Zoran Jerončič