web analytics

POLOVIČNI IZKUPIČEK V KRANJU ….

2. liga- zahod B, 5. krog, ŠD Zlato polje, Kranj
Ekipa Elan Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 7 P. Pretnar, 8 M. Odar, 9 J. Ilc Šolar, 10 (C) L.D. Popp, 21 E. Kolman, 55 N. Odar, 60 N. Mlakar, 72 K. Mohorč, 88 S. Svetina, 3 (L) H. Hudovernik in 5 (L) E. Zupan.

Trener: Stanislav Jagodic

Ekipa starejših deklic Elan Radovljica nadaljuje z izjemno nekonstantno igro. Prvi set so radovljičanke zopet začele zelo medlo proti zbrani ekipi ŽOK Triglav Kranj I, kjer so nekako še držale stik z domačinkami do 9. točke, nato pa je zopet padla koncentracija na sprejemu in kranjčanke so naredile 6 zaporednih točk na njihov servis, v tem stilu nadaljevale in  brez težav zmagale prvi set z rezultatom 25:15. V drugem setu so radovljičanke le odigrale nekoliko bolj zbrano, vendar še vedno na sredini seta dopustile nasprotnicam, da jim  uidejo na 4 točke razlike, vendar so se vseeno zbrale in z odličnim servisom Ine Lahkota, ter dobro igro v bloku Lane, Mance in Lize Dore uspele izenačiti pri rezultatu 23:23. V sami končnici niza pa je odločilno vlogo odigrala korektorica in najboljša igralka ŽOK Triglav iz Kranja ter zaključila set in tekmo z dvema odločilnima točkama, kar pušča malo grenak priokus, da kranjčanke le niso bile premočan nasprotnik.

Rezultat: ŽOK Triglav Kranj I : Elan Radovljica  2:0  (25:15, 25:23)
 
V drugi tekmi na turnirju sta se spopadli ekipi istega kluba Elan Radovljica in Elmont Bled. Zaradi bolezni zdesetkana vrsta Jerončiča je v prvem setu predvsem z odličnimi servisi in izjemno borbeno igro v obrambi presenetila ekipo Elan Radovljica in prvi set suvereno zmagala z rezultatom 11:25. Drugi set so se radovljičanke le zbrale in že na samem začetku seta povedle s 5. točkami razlike, ki so jih držale skozi celoten set in kljub raztrgani igri na obeh straneh zmagale drugi set z rezultatom 25:20. V tretjem setu pa se je poznalo, da je ekipa Elmont Bled igrala brez treh igralk prve postave, saj so radovljičanke z odličnimi servisi Eme Kolman, ter požrtvovalno igro v obrambi in napadu povedle z rezultatom 6:0 in pokazale premoč na igrišču. Svoje delo pa je z izjemnim servisom praktično dokončala kapetanka ekipe Liza Dora Popp in ekipa Elan Radovljica je že vodila 14:2. Nekaj upanja je s 5. zaporednimi točkami blejčankam vrnila Zala Zupan, vendar je bila rezultatska razlika prevelika in set ter tekma je pripadla ekipi Elan Radovljica.
Rezultat: Elan Radovljica : Elmont Bled  2:1  (11:25, 25:20, 15:7)