web analytics

ZMAGA IN PORAZ V PRVEM KROGU

Elmont Bled Lubnik I 2:0 (25:9, 25:8)
Lubnik I Elan Radovljica 0:2 (26:28, 12:25)
Elan Radovljica Aquafil Triglav 1:2 (25:22, 14:25, 6:15)
Aquafil Triglav Elmont Bled 2:0 (26:24, 25:23)

 

OK Elmont Bled: Avsenak, Šmid, Jokič, Jarkovič, Zrimec, Buček (Kap), Žnidar, Zupan , Kramar, Reinhart, Zemljak-Zupan (L2), Smolej, Tičar (L1) Kolman

Trener : Jerončič

V  prvi tekmi sezone so odbojkarice OK Elmont Bleda brez težav odpravile sicer leto starejšo ekipo OK Lubnik. A so se zadeve zakomplicirale proti solidni ekipi OK Triglav  Kranj, ki je pred tem z 2:1 slavila nad ekipo OK Elan Radovljica. Vsekakor je več faktorjev, ki so vplivali na takšen razplet, in tudi končni izid. V prvi vrsti je to pristop do zahtevne tekme, saj so bila dekleta do današnje tekme navajene samo zmagovati. Tudi »rahla » poškodba napadalke Vide Jarkovič je še kako  vplivala na učinkovitost v napadu. Vsekakor gre podčrtati nezbranost  celotne ekipe pri organizaciji tako imenovanih »lahkih » free žog. Je pa kljub temu velika pozitivna nota, da se je ekipa v težkih trenutkih, ko so nasprotnice že vodile za 5, 6 in tudi 9 točk znale stopiti skupaj se boriti in na koncu oba niza izgubili na razliko. Čez dva tedna čaka ekipo popravi izpit tokrat na gostovanju v Kranju.

Elmont Bled: Lubnik I

Ekipa Elan Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 7 P. Pretnar, 8 M. Odar, 9 J. Ilc Šolar, 10 (C) L.D. Popp, 12 T. Grilc, 18 M. Šimnic, 21 E. Kolman, 55 N. Odar, 60 N. Mlakar, 

88 S. Svetina, 3 (L) H. Hudovernik in 5 (L) E. Zupan.

Trener: Stanislav Jagodic

Ekipa starejših deklic Elan Radovljica je svoj prvi turnir v 2. ligi proti ekipi Lubnika I začela dokaj nervozno in igra nikakor ni stekla. Ekipi sta se menjavali v vodstvu in bili izenačeni vse do 11. točke, nato pa si je po kar nekaj popolnoma začetniških napakah Radovljičank, ekipa Lubnika priigrala že zelo lepo prednost in v končnico 1. niza vstopila z rezultatom 22:18,  ter v nadaljevanju niza celo imela na razpolago kar 6 zaključnih žog za zmago, saj je bil rezultat že 24:18. Vendar se ekipa Elan Radovljice ni predala. Po izjemni seriji servisov Lane Rebolj Zvonar in odlični igri v obrambi in napadu, so rezultat uspele izenačiti in ga v razburljivem zaključku celo uspele spreobrniti v svojo korist in zmagati prvi niz na razliko.  V drugem nizu smo videli popolnoma drugo ekipo iz Radovljice, ki je igrala tako kot zna, sproščeno, poletno in učinkovito, ter brez težav osvojila tudi drugi niz in prvo zmago.

 
V drugi tekmi na turnirju jih je čakal zahteven nasprotnik, ekipa Aquafil Triglav iz Kranja. Prvi niz je postregel z lepo in zelo izenačeno igro obeh ekip, kjer sta bili ekipi izenačeni vse do 18. točke. V zaključku 1. niza, pa so bile Radovljičanke le nekoliko bolj zbrane in uspešno zaključile niz z rezultatom 25:22. V podobnem ritmu se je začel tudi drugi niz, kjer sta bili ekipi zopet zelo izenačeni, Kranjčanke v rahli prednosti 2 točk do rezultata 14:16, ko je na servis prišla igralka Kranja, številka 21 – Obran. Sledil je popoln razpad sistema, saj je z izjemnim  servisom in devetimi zaporednimi točkami praktično sama zaključila 2. niz. Sledil je tretji niz, kjer so po žrebu Kranjčanke zopet začele s servisom in za pričakovati je bilo, da Obranova vseeno ne bo nadaljevala serijo uspešnih servisov, vendar zgodilo se je ravno nasprotno in v skoraj nemogoči seriji 11:0 dobesedno razbila sprejemalsko vrsto Radovljičank. Dekleta so dobivala as za asom in se niti po time outih in menjavah niso mogla sestaviti. Nekaj upanja je ekipi sicer vlila serija petih odličnih servisov kapetanke Radovljičank Lize Dore Popp,  vendar za kaj več je zmanjkalo. Tako je morala tokrat ekipa Elan Radovljica priznati premoč Kranjčank. 
Rezultat: Elan Radovljica : Aquafil Triglav  1:2  (25:22, 14:25, 6:15)
 
Lubnik I Elan Radovljica
Slike s turnirja si oglejte tukaj.