web analytics

ODLIČNA PREIZKUŠNJA ZA STAREJŠE DEKLICE V KATEGORIJI KADETINJ ….

Kadetinje – kvalifikacije za 2. ligo – 2. krog zahod – skupina 2G, OŠ Sostro, Ljubljana, 15.10.2023

Ekipa Elan Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 7 P. Pretnar, 8 M. Odar, 9 J. Ilc Šolar, 10 (C) L.D. Popp, 12 T. Grilc, 21 E. Kolman, 55 N. Odar, 72 K. Mohorč, 88 S. Svetina,  3 (L) H. Hudovernik in 18 (L) M. Šimnic.

Trener: Stanislav Jagodic

Ekipa starejših deklic Elan Radovljica se je tokrat pomerila v kvalifikacijskem turnirju za kadetinje, kjer so bile punce eno in dve leti starejše od njih, vendar si pridobile zelo pomembne izkušnje. Že v svoji prvi tekmi so naletele na močnega nasprotnika ekipo Lubnik II iz Škofje loke, kjer so delovale zelo zmedeno in zaspano. Temu primeren tudi rezultat, kjer so se  nasprotnice kmalu veselile zmage. V podobnem ritmu se je nadaljeval tudi drugi niz.

Rezultat: Elan Radovljica : Lubnik II  0:2  (8:25, 14:25)
 
Na drugi tekmi pa so proti dve leti starejšim nasprotnicam prikazale pravo igro tako v napadu in obrambi, predvsem pa so nenehno pritiskale na nasprotnice z odličnim servisom. Prvi niz sta bili ekipi ves čas izenačeni do 10. točke, nato pa so si radovljičanke le uspele priigrati rahlo prednost ter zmagati prvi niz z rezultatom 21:25. Tudi drugi niz je bil izjemno izenačen in sta bili ekipi rezultatsko poravnani vse do 15. točke, nakar je sledil nenaden padec ekipe iz Radovljice in ljubljančanke so se veselile zmage v drugem nizu z rezultatom 25:17. Sledil je dramatičen tretji niz, kjer so bolje začele ljubljančanke, vendar so jih gostje kmalu ujele in sledila je dramatična končnica, kjer sta si ekipi izmenjevali vodstvo, vendar je bila vseeno v zaključku bolj zbrana ekipa iz Radovljice in se zasluženo veselila svoje prve zmage. 
Rezultat: Volleyball Ljubljana 3 : Elan Radovljica  1:2  (21:25, 25:17, 14:16)
 
Turnirski sistem je takšen, da nas je v peti tekmi dneva čakala zopet ekipa Lubnika II, ki pa se je tokrat morala bistveno bolj potruditi za zmago, saj so dekleta Elan Radovljice prikazala zelo lepo in učinkovito igro tako na začetnem udarcu, napadu in obrambi, vendar vseeno morala priznati poraz proti boljši in starejši ekipi iz Škofje loke. 
Rezultat: Elan Radovljica : Lubnik II  0:2  (14:25, 15:25)