web analytics

TURNIR POLN PREOBRATOV, VENDAR DEKLETA LE POKAZALA PRAVI KARAKTER ….

Starejše deklice – kvalifikacije za 1. ligo – 1. krog zahod, OŠ A.T. Linharta, Radovljica, 30.09.2023

Ekipa Elan Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 7 P. Pretnar, 8 M. Odar, 10 (C) L.D. Popp, 12 T. Grilc, 21 E. Kolman, 55 N. Odar, 60 N. Mlakar, 72 K. Mohorč, 76 A. Dacar,

88 S. Svetina, 5 (L) E. Zupan in 18 (L) M. Šimnic.

Trener: Stanislav Jagodic

Ekipa starejših deklic Elan Radovljica je svoj prvi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v 1. ligo začela izjemno nervozno in brez prave energije, medtem ko je ekipa iz Ljubljane srečanje začela zelo samozavestno ter z odličnim začetnim udarcem povedla z 0:5 in si z dopadljivo igro v nadaljevanju hitro priigrala nenadomestljivo prednost 2:15. Domačinke zaradi zelo slabega sprejema nikakor niso uspele sestaviti konkretne napadalne akcije in niz zaključile z rezultatom 9:25. Kljub nekaj menjavam v ekipi se je neučinkovita igra tako na sprejemu začetnega udarca, kot tudi v vseh ostalih elementih igre nadaljevala in Ljubljančanke so zasluženo slavile tudi v drugem nizu. 

Rezultat: Elan Radovljica : Volleyball Ljubljana  0:2  (9:25, 9:25)
 
Turnir se je nadaljeval in domačinkam je očitno pavza dveh tekem prišla kot naročena. Saj so v nadaljevanju turnirja tako proti ekipi VK Portorož, kot tudi proti ekipi POK Krško punce prikazale popolnoma drugačno igro kot na prvi tekmi. Blestele so v vseh prvinah odbojkarske igre. Z odličnimi začetnimi udarci – servisi so nasprotnicam onemogočale učinkovito igro na mreži, ter si s požrtvovalno igro v obrambi priigrale priložnosti za uspešen napad. Na servisu je vsekakor potrebno izpostaviti Lizo Doro Popp, Nadjo Odar in Emo Kolman, na bloku Lano Rebolj Zvonar, v napadu Manco Odar in Ino Lakota, ter v obrambi libera Elo Zupan. Za organizacijo igre sta odlično skrbeli Liza Dora Popp in Teja Grilc, vsekakor pa je potrebno pohvaliti vse punce tudi na klopi, ki so v kritičnih trenutkih uspešno nadomestile igralke v polju ter ves čas skrbele za odlično vzdušje in pozitivno energijo. Tako kot pravijo, zmaga lahko le celotna EKIPA. S tem so se punce uvrstile v 2. krog kvalifikacij za 1. ligo.  
Rezultat: Elan Radovljica : VK Portorož  2:0  (25:20, 25:23)
Rezultat: POK Krško : Elan Radovljica  0:2  (12:25, 20:25)