web analytics

NA ZADNJEM TURNIRJU LE POLOVIČEN IZKUPIČEK, VENDAR DOVOLJ ZA PRVO MESTO V SKUPINI IN POLFINALE ….

Ekipa Prochrom Bled: 24 E. Tičar, 20 T. Žnidar, 2 Z. Zupan, 10 V. Jarkovič, 12 (C) Bucek, 53 L. Smolej, 5 N. Avsenek, 11 E. Zrimec,  15 Z. Rožman, 6 A. Jokić, 3 M. Šmid in  9 J. Romih.

Trener: Stanislav Jagodic

Tokrat nas je v Kranju čakala še zadnja preizkušnja, ki pa je odločala o vrhu lestvice v skupini. Sama uvrstitev na polfinalni turnir ni bila več vprašljiva, saj smo imeli dovolj točk za najmanj drugo mesto, potrebovali pa smo vsaj še eno zmago za prvo mesto v skupini. 

Tako so se na dveh igriščih odvijale zanimive borbe, saj so bile za prvi dve mesti v igri poleg Prochroma Bled tudi ekipe ŽOK Triglav Kranj I ter Vital Ljubljana I, ki sta se tudi neposredno pomerili med seboj, ter potencialno tudi ekipa Triglav Kranj. Mlada ekipa Bleda je prvo srečanje z domačinkami, ekipo Triglav Kranj začela odlično, ter že od samega začetka vedno s 3-4 točkami razlike brez težav niz pripeljala do konca  z rezultatom 18:25, kljub temu, da je potrebno  pohvaliti tudi nasprotno ekipo za zelo požrtvovalno igro v polju. Tudi drugi niz so Blejčanke z zelo dopadljivo igro ves čas nadzorovale rezultat in tudi drugi niz je pripadel gostjam z rezultatom 19:25. S tem si je ekipa Prochrom Bled že zagotovila prvo mesto v skupini, medtem ko se je na sosednjem igrišču odločalo o drugem mestu, katerega je osvojila ekipa ŽOK Triglav Kranj I z zmago proti oslabljeni ekipi Vital Ljubljana I.
Rezultat: Triglav Kranj : Prochrom Bled 0:2  (18:25, 19:25)
 
Druga tekma, ki sicer ni odločala več o ničemer, se je začela katastrofalno. Punce očitno naloge niso vzele resno in niz začele z rezultatom 0:5 in 4:10, kjer pa se je agonija le še stopnjevala. Kranjčanke so z zelo lepo in učinkovito igro nizale točko za točko in ko so presenečene Blejčanke le ugotovile, da je vrag vzel šalo, je bilo pri rezultatu 11:20, kljub vstopu Ane Jokić  namesto Eve Tičar in Nuše Avsenek namesto Vide Jarkovič, ter prikazani bistveno boljši igri, žal že prepozno za kakšen večji preobrat, tako da so Kranjčanke zmagale prvi niz z  rezultatom 19:25.
Tudi drugi niz se je nadaljeval v podobnem stilu, saj so Kranjčanke povedle z rezultatom 1:9. Na sredini niza so Blejčanke sicer prevzele pobudo in se Kranjčankam približale le na 5 točk  zaostanka 16:21, vendar jim je v končnici niza vseeno zmanjkalo koncentracije in ekipa ŽOK Triglav Kranj I je zasluženo slavila zmago na domačem terenu z rezultatom 17:25. Mogoče pa bo to le manjši opomin mladim odbojkaricam Bleda, da nobena tekma ni že v naprej dobljena. 
Rezultat: Prochrom Bled : ŽOK Triglav Kranj I  0:2  (19:25, 17:25)