web analytics

ZMAGA OK BLED V GORENJSKEM DERBIJU 

OK Bled: OK Mladi Jesenice  3:1 ( 15:25, 25:19, 25:19, 25:18) 

OK Bled: Rovanšek 0 ,Gale 3, Justin, Jarkovič 7, Jakopič 0, Horvat 1, Okanovič 12, Grilc 0, Ulčar (L), Kranjec 6, Prevec–Jonke 21, Zupan, Berce 12 

Trener: Jerončič, 2 trener Grilc 

Statistika: Blok 8, točke s servisom 8. 

Krog pred koncem prvenstva v 3DOL so si Blejčanke  z zmago proti ekipi Mladi Jesenice že zagotovile tretje mesto, saj vodijo kar 5 točk pred GEN-i Volleyem OK Triglavom in Mladi Jesenice. 

Sam začetek srečanja se za domačinke OK Bled ni najbolje začel, saj so gostje takoj povedle z rezultatom 4:1, 8:1, 12:6 in celo 21:12. Domačinke  so igrale v »krču« niso bile sproščene in zelo neučinkovite v napadu. Odbojkaricam Jesenic pa je uspevalo praktično  vse in niz so v 20 minutah tudi zasluženo zmagale. V drugem nizu smo na parketu v  SGTŠ v Radovljici videli popolnoma drugačno srečanje. Domačinke so pod taktirko razpoložene organizatorke igre Eve Kranjec zaigrale kot prerojene in rezultat takšne igre je bil da so domače povedle z 6:1 in 13:9. Odlično so  v napadu zaigrale kapetanka Prevec-Jonke in  tudi Dana Jarkovič se je razigrala in nizala tačko za točko. V bloku pa je dominirala Asja Okanovič (skupaj 4 točke), ki je bila učinkovita pri izvajanju začetnih udarcev. Pri vodstvu 22:17 za Bled je bilo jasno, da bo niz pripadel domačim odbojkaricam. Tudi v drugem in tretjem nizu se slika na igrišču ni spremenila domačinke so dominirale in z odličnimi napadi Prevec-Jonke (skupaj 18 točk) in Ele Berce (12) uspele nasprotnice pustiti na 19 in 18 –ti točki. Ne gre prezreti dejstva, da sta s klopi tako v tretjem  kot v četrtem nizu vstopale Julija Jakopič, ki je uspešno v drugi linji zamenjala »obolelo« Elo Berce in Evo Horvat, ki je uspešno zamenjala Dano Jarkovič . Ob njiju sta na igrišče vstopili še Lina Rovanšek, ki je na centru zamenjala  solidno Anjo Gale. Ob koncu četrtega niza pa je svojo priložnost dobila tudi mlada (letnik 2009) organizatorka igre Teja Grilc. Ob koncu je potrebno pohvaliti celotno ekipo za pristop na tekmi, predvsem pa za samozavest in ekipni duh, ki sta bila še kako potrebna po »grdo« izgubljenem uvodnem nizu. Bravo dekleta!

Že v petek,24.3.2023 ekipo OK Bleda čaka zahtevno srečanje proti ekipi GEN-i Volly 2 v Novi Gorici.

Zoran Jerončič