web analytics

4. krog – starejše deklice / 3. liga – zahod C

NA TURNIRJU DVAKRAT PRESENETILE

Mladi Jesenice II : Prochrom Bled   2:1   (26:24, 18:25, 16:14)
Prochrom Bled : ŽOK Triglav Kranj II   2:1   (25:20, 20:25, 17:15)

Ekipa starejših deklic je na prvi tekmi turnirja v osnovni šoli Toneta Čufara domači ekipi tesno prepustila prvi niz, v drugem pa zaigrala bolj zbrano na servisu in sprejemu in niz zanesljivo osvojila.
Podobno poletno so dekleta nadaljevala tudi v tretjem, skrajšanem nizu in pri rezultatu 9:1 je vse kazalo, da bodo vknjižile novo zmago. Žal pa s tako igro niso nadaljevale do zadnjega sodnikovega žvižga, kar so s pridom izkoristile domačinke, ki so se bližale iz točko v točko. Na 14 so rezultat izenačile, za zmago pa dodale še 2 točki.

Kljub nesrečno izgubljenem tie breaku pa so naše punce ob bučni podpori navijačev prepričljivo krenile v naslednjo tekmo. Z bolj organizirano igro so nasprotnicam iz Kranja dale vedeti, da ne bodo lahek nasprotnik in povedle z 1:0 v nizih. V drugem nizu so Kranjčanke strnile vrste in po zaslugi manjšega števila napak izid tudi izenačile. Podobno kot v prvi tekmi, smo v skrajšanem nizu v začetku na igrišču gledali samo eno ekipo – Triglavanke so vodile že z 9:3. Tedaj pa so igralke Prochrom Bled unovčile še sveže izkušnje s predhodne tekme – zanje ni bilo več izgubljene žoge, zadevale so na mreži in s servisa. V izjemni končnici so ubranile dve žogi za zmago nasprotnic in izkoristile svojo prvo ter se z navijači veselile zmage proti vodilni ekipi na lestvici.