web analytics

OB BUČNI PODPORI S TRIBUN IN KLOPI GRE VSE LAŽJE …

Mala odbojka deklice “A” liga zahod skupina A – 2. krog, OŠ J. Plemlja Bled, 10.12.2022

Ekipa Prochrom Bled: (C) S. Bucek, E. Tičar, T. Žnidar, Z. Zupan, V. Jarkovič, L. Smolej, J. Romih, T. Jagodic, E. Zrimec, Z. Rožman, M. Šmid in H. Tomažin
Trener: Stanislav Jagodic

Začelo se je tudi ligaško tekmovanje za najmlajše, kjer ekipa Prochrom Bled nastopa v “A” ligi. Prvi krog je bila ekipa Bleda prosta, tako da je bil to za njih prvi turnir po kvalifikacijah, kjer so se zanesljivo uvrstile v prvo ligo. Že na prvi tekmi nas je čakala ekipa Vital Ljubljana I, edina ekipa, ki nas je enkrat že premagala v kvalifikacijah, zato se je obetala zanimiva in napeta igra. V prvem setu je prva postava zelo prepričljivo opravila z nasprotnicami in jim dovolila le 14 točk. Drugi set je po pričakovanjih pripadel Ljubljančankam, saj imajo očitno daljšo klop, v tretjem setu pa prva postava ekipe iz Bleda zopet ni ničesar prepustila naključju in po zelo borbeni igri v polju Tinkare Žnidar in Eve Tičar, ter odlični igri na mreži, tako v napadu kot v bloku Zale Zupan in Vide Jarkovič set in tekmo brez težav pripeljala do konca in zabeležila tudi prvi dve točki v skupini.

Rezultat: Prochrom Bled : Vital Ljubljana I 2:1 (25:14, 13:25, 25:18)

Druga ekipa, s katero so se pomerile domačinke iz Bleda je bila ekipa POK Krško. Prvi niz so Blejčanke začele udarno in praktično vodile od začetka do konca, ter nasprotni ekipi dovolile le 12 točk. Drugi set je druga postava sicer začela obetavno, vendar si je ekipa iz Krškega že zelo kmalu priigrala prednost 5 točk, ki jo je večji del seta tudi uspešno držala (10:15, 12:17) vse do 21. točke, kjer je razlika znašala že 6 točk (15:21). Po time outu domače ekipe in parih taktičnih menjavah, se je ekipa iz Bleda ob zelo bučni podpori s tribun in soigralk s klopi le zbrala in popolnoma spreobrnila tok igre, ter do konca seta nasprotni ekipi prepustila le še eno točko, ter set pripeljala do konca z rezultatom 25:22. S tem je ekipa Prochrom Bled zabeležila še dve dodatni točki v skupini, kjer trenutno zaseda 3. mesto brez izgubljene tekme, vendar z dvema tekmama manj kot prvi dve ekipi, ki sta trenutno ekipa Vital Ljubljana I in ŽOK Triglav Kranj I s po 7 točkami.

Tekmo na Bledu si je ogledal tudi priznani slovenski olimpijec Primož Kozmus (zlata medalja na olimpijski igrah v Pekingu 2008 in zlata medalja na svetovnem prvenstvu v Berlinu 2009), saj njegova hči nastopa za ekipo iz Krškega.