web analytics

3.DOL zahod – DERBI ZASLUŽENO BLEJKAM

OK Mladi Jesenice : OK Bled 0:3 (15:25, 22:25, 19:25) 

OK Bled: Repinc, Gale, Jarkovič, Horvat, Okanovič, Grilc, Kranjec, Rejc, Prevc Jonke (kapetanka), Zupan, Berce, Ulčar (L1). Trener: Zoran Jerončič 

Zgornje gorenjski derbi je več kot zasluženo pripadel gostjam, odbojkaricam OK Bleda. Čeprav so Blejke na Jesenice pripotovale brez obolele Justinove in prve proste igralke Julije Jakopič, so na gostovanju zasluženo osvojile tri točke. Trener Jerončič je na igrišče poslal »standardno» postavo Kranjec, Berce, Jarkovič, Prevec Jonke, Gale, Okanovič, prvič pa je v vlogi proste igralke zaigrala mlada (2009) Medeja Ulčar. V prvem nizu so gostje zaigrale tako kot znajo, predvsem v prepričanju, da je na Jesenicah mogoče osvojiti prepotrebne točke. Dobro je deloval začetni udarec, pa tudi na sprejemu servisa in posledično v napadu so bile Blejčlanke solidne, kar priča tudi rezultat v prvem nizu. Tudi v drugem nizu smo na začetku gledali prevlado gostij, ki so vodile že s 15:12, a takrat nerazumljivo popustile in domačinke so po nekaj napakah gostij, predvsem v obrambi, prešle v vodstvo s 17:15. Po polminutnem odmoru so se Jarkovičeva in ostale ponovno zbrale in na krilih odličnih napadov Ele Berce in Jarkovičeve, predvsem pa po seriji učinkovitih servisov kapetanke Prevec, prešle ponovno v vodstvo in tudi drugi niz je pripadel gostjam. Ne gre pozabiti da sta v tem nizu, kot tudi v nadaljevanju, na igrišče stopile tudi Eva Horvat in Pia Rejc, ter naloge odlično opravile. Kot da so se domačinke zavedale, da so gostje tokrat prišle na Jesenice po zmago, so še nekoliko popustile v igri, tako da so gostje povedle z 2:7 in 8:16, v nadaljevanju še s 14:21 za končnih 19:25. Številni gledalci, ki so se zbrali v telovadnici OŠ Toneta Čuferja so na koncu z aplavzom nagradilo obe ekipi. 

Za več kot zasluženo zmago in predvsem pravi pristop, je potrebno tokrat pohvaliti prav vse igralke. Že v soboto prihaja v goste v dvorano SGTŠ Radovljica četrto uvrščena ekipa Gen-i volley iz Nove Gorice. Tekma bo ob 18.00 uri. Vljudno vabljeni!