web analytics

Kvalifikacijski turnir za uvrstitev v “A” ligo Mala odbojka deklice

PODCENJEVANJE NASPROTNIKA SE NE OBRESTUJE…

Ekipa Prochrom Bled: (C) 12 S. Bucek, 24 E. Tičar, 20 T. Žnidar, 2 Z. Zupan, 10 V. Jarkovič, 6 A. Jokić, 5 N. Avsenek, 7 T. Jagodic, 11 E. Zrimec, 15 Z. Rožman, 3 M. Šmid in 4 H. Tomažin
Trener: S. Jagodic

Za mlado ekipo iz Bleda, bi drugi kvalifikacijski turnir ob dvojni zmagi že lahko pomenil tudi neposredno uvrstitev v “A” ligo. V prvo tekmo z ekipo Calcit Volley so punce vstopile zelo zbrano in kljub dobri igri nasprotnic prvi set uspešno pripeljale do zmage 25:21. V drugem setu smo sicer držali priključek, vendar je nekoliko zmanjkalo v končnici seta, ki se je končal z zmago ekipe Calcit Volley 22:25. Zato je bilo pričakovati napet tretji in odločilni set, vendar so mlade Blejčanke z izjemno igro le v pičlih 15. minutah dobesedno odpihnile nasprotnice in set zaključile s 25:6 in tako vknjižile dodatno zmago. Rezultat: Prochrom Bled : Calcit Volley 2:1.

Druga tekma in zmaga proti domačinkam turnirja Vital Ljubljana I, bi dejansko že pomenila uvrstitev v “A” ligo, vendar je le ta postregla z zanimivim in napetim zaključkom. Tudi za ekipo Vitala je bila tekma zelo pomembna in tako so tudi vstopile v igro, ter že na začetku povedle s 4:1, nakar si je ekipa Bleda z odlično igro, dobrim servisom in blokom že kmalu priigrala nenadomestljivo prednost 8 točk (18:10) in set brez težav pripeljala do zmage 25:13. V drugem setu blejčanke niso mogle parirati očitno boljši drugi postavi Vitala in set izgubile s 13:25. Na krilih prepričljive zmage v prvem setu, je prva postava vstopila v 3. set z miselnostjo podcenjevanja nasprotnic misleč, da bodo lahko hitro in brez večjih naporov še enkrat premagale prvo postavo Vitala, kjer pa so se nekoliko uštele. Ekipa Bleda je sicer set pričela odlično in si nekajkrat že priigrala prednost tudi 4 točk, vendar so se ljubljančanke vedno vrnile in pri rezultatu 17:18 celo prvič povedle. Zaključek seta je bil povsem izenačen, kjer sta se ekipi menjali v vodstvu za točko ali dve. Končnica je bila zelo napeta, ekipa Bleda je že vodila 23:21, vendar so ljubljančanke z nekaj sreče, predvsem pa z nezbrano igro in preveč napakami blejčank, uspele preobrniti set in tekmo v svojo korist in zmagale s 23:25, ter si s tem že zagotovile nastopanje v “A” ligi, nas pa naslednjo soboto čaka še zadnji turnir v Kranju, kjer pa si z zmagama proti Calcit Volley in ŽOK Triglav Kranj še vedno lahko zagotovimo nastopanje v “A” ligi. Rezultat: Prochrom Bled : Vital Ljubljana I 1:2.