web analytics

3.DOL zahod OK Triglav Kranj : OK Bled

BREZ NAPADA PAČ NE GRE

OK Triglav Kranj : OK Bled 3:0 (25:19,25:19,25:20)

OK Bled: Berce 1, Prevec Jonke 5, Jarkovič 7, Okanovič 6, Gale 1, Kranjec 0, Rejc 1, Horvat 5, Jakopič (L1), Ulčar (L2), Grilc 0, Justin 0, Repinc 0
Trener : Jerončič

Za odbojkarice OK Bleda je to že tretje gostovanje v štirih odigranih krogih. Tokrat so gostovale v bližnjem Kranju. Ekipa OK Triglav je do te tekme imela samo točko več od Blejk in zato je bilo upravičeno pričakovati, da bodo gostje domačinkam nudile večji odpor.
Odbojkarice Bleda so prvi niz pričele v spremenjeni postavi, tako je na mestu korektorice zaigrala visoka Ela Berce, na mestu sprejemalke Dana Jarkovič na mestu blokerke pa prvič v ekipi Anja Gale. Razveseljivo je bilo tudi dejstvo, da se je po zapleteni bolezni v ekipo vrnila centralna blokerka Asja Okanovič, ki pa je z ekipo v zadnjem obdobju opravila vsega štiri treninge. Domačinke so tekmo začele zagnano in borbeno, gostje iz Bleda pa nikakor niso uspele ujeti ritma igre in tako se je razlika v nizu le povečevala. OK Triglav je povedel že z 19:9 a so Jarkovičeva in soigralke le zaigrale bolje in niz izgubile na 19-ti točki. Očitno je bilo da se v novi postavitvi ekipe ne »dobi« najbolje, saj so bile v napadu vse odbojkarice neučinkovite. Prevec Jonke tako ni dosegla niti točke prav tako tudi »nova » korektorica Berce. V drugem nizu je trener spremenil postavo in ekipa je zaigrala tako kot v prejšnjih tekmah z Elo Berce na centru, Jarkovičevo na korektorskem mestu v igro pa se je kot napadalka vrnila Eva Horvat. Tudi na sprejemu je prišlo do zamenjave, tako da je Medeja Ulčar kot prosta igralka igrala na sprejemu Julija Jakopič pa samo v obrambi. Ekipa je zaigrala bolje in držala korak z domačinkami vse do rezultata 15:16, nakar je prišlo do sodniške napake (dosojena “četrta žoga” na strani OK Triglav) in trener je zaradi protesta dobil najprej rdeč karton, kasneje pa še rumen in rdeč, kar pomeni izključitev do konca niza. Domača ekipa je izkoristila dano situacijo in niz uspešno zaključila. Kot rečeno je ekipa v »stari » postavitvi le zaigrala bolj prepričljivo, a nikakor dovolj dobro da bi se domačinkam resneje upirale. Predvsem je bil nezanesljiv element sprejem servisa, kar je pogojevalo slabši in neučinkovit napad. Čeprav je ekipa z blokom dosegla 6 točk, pa nikakor ni uspela zaustaviti njihove najučinkovitejše napadalke – korektorice Maček. Predvsem smo pogrešali igro v napadu tako Ele Berce, kot tudi kapetanke Klementine, ki je v treh nizih z napadom dosegla »samo 3« točke. Po soboti brez tekem ekipo OK Bleda čaka ponovno zahtevno gostovanje, tokrat pri ekipi Vitala iz Ljubljane.