web analytics

PADEL JE DRUGOUVRŠČENI VITAL IZ LJUBLJANE

OK Bled : Vital Ljubljana 3:2 ( 25:22,28:26,23:25,19:25,18:16)

OK Bled: Kranjec, Božič 2, Biščevič 27, Jarkovič 24, Jakopič , Berce 4, Prevec-Jonke 16, Pirija 6, Kalan 2, Jarkovič V, Ulčar (L) 1,

Trener: Jerončič, 2 trener Grilc

V dve uri in 15 minut trajajočem, razburljivem in na tehnično visokem nivoju,  so »fantastične« domačinke ugnale favorizirano drugo uvrščeno ekipo Vitala iz Ljubljane. Že sam začetek tekme je nakazoval, da bo tekma zahtevna, borbena in polna preobratov. Domačinke so po uvodni  «tremi« pred odgovorno nalogo zaigrale tako kot znajo in na krilih glasnih navijačev,  potem ko so gostje iz Ljubljane že vodile z 5:8 in tudi 16:11, uspele  zaigrati tako kot znajo  in povedle z 21:19, nakar je sledil razburljiv zaključek a niz je ostal na Bledu. Še večjo borbenost za vsako žogo, kopico odličnih napadov tako na eni kot na drugi strani ( Biščevič, Jarkovič ) pri Bledu in (Oman in Klavžar) pri gostjah) so tudi tokrat odbojkarice OK Vitala povedle z 13:16 in tudi 19:21 a se Prevec-Jonke & Co niso vdale, še naprej so vztrajale pri svoji igri in po nekaj odličnih obrambah in posledično uspešnih napadih je niz na razliko pripadel domačinkam. Podobno »sliko« so v OŠ Josipa Plemlja videli tudi v tretjem nizu le da so bile v zaključku le tega uspešnejše Ljubljančanke, ter slavile z 23:25. V četrtem nizu so domačinke visoko povedle 5:1 in 8:4, veliko po zaslugi odličnih začetnih udarcev #10 Pirije, a so gostje s požrtvovalno igro in učinkovitimi napadi le vzpostavile ravnovesje  ( 15:15) in tudi visoko povedle  21:16, kar je kazalo, da bo potrebno odigrati peti odločili niz. V katerem pa so odbojkarice Vitale povedle s kar 4:0. Po odličnih začetnih udarcih kapetanke Klementine je uspelo domačinkam strani igrišča zamenjati pri vodstvu 8:7. Vnel se je pravi boj za vsako žogo, za vsak blok in obrambo. V tem elementu se je pri OK Bledu izkazala mlada prosta igralka Medeja Ulčar (2009), ki je reševala tudi »nemogoče » žoge. A kljub temu so gostje povedle z 12:11 in tudi 14:13, a se danes »fantastične« domačinke niso predala. Vztrajnost v vseh elementih, predvsem pa »EKIPNA«  igre se je še kako izplačala in na zaključno, 18 točko tie breaka, je na tla zabila razpoložena Laura  Biščevič.

Bravo in čestitke ekipi za prikazano igro in velik hvala  zvestim navijačem za spodbujane čez vso tekmo še posebej takrat, ko je ekipa bila v manjših težavah.

Bravo !

Zoran Jerončič

Več slik s tekme je na tem linku.