web analytics

TOKRAT S POLNIM IZKUPIČKOM, VENDAR ŠE VEDNO PREVELIKA NIHANJA V IGRI ….

Starejše deklice – 2. liga – zahod B, 4. krog, OŠ A.T. Linharta, Radovljica, 20.1.2024

Ekipa Elan Radovljica: 1 I. Lakota, 4 L. Rebolj Zvonar, 8 M. Odar, 10 (C) L.D. Popp, 18 M. Šimnic, 21 E. Kolman, 55 N. Odar, 60 N. Mlakar, 72 K Mohorč, 88 S. Svetina, 3 (L) H. Hudovernik in 5 (L) E. Zupan.

Trener: Stanislav Jagodic

Nadaljuje se državno prvenstvo v kategoriji starejših deklic, kjer se je ekipa Elan Radovljica v 4. krogu pomerila z ekipama Vital Ljubljana II in POK Krško. 

Prva tekma proti ljubljančankam se je zopet začela dokaj nervozno, kjer so gostje nenehno narekovale tempo, radovljičanke pa zaradi lastnih napak nikakor niso uspele razviti svoje igre. Že v prvem delu seta so si Vitalovke priigrale že lepo prednost 9:14, vendar so se domačinke v nadaljevanju le uspele nekoliko zbrati, začel je delovati tudi blok in  napad, ter priključiti pri 19. točki, ter v zaključku seta po izredno izenačeni končnici tudi z nekaj sreče dobiti prvi set. Drugi set pa se je ekipa Poppove le uspela sestaviti in vse od samega začetka igrati svojo igro z učinkovitim začetnim udarcem, čvrsto in zbrano obrambo in dobrim napadom držati prednost 9:4; 15:9 in 21:11, ter brez težav pripeljati do prve zmage. 
Rezultat: Elan Radovljica : Vital Ljubljana II  2:0 (25:23, 25:16)
 
V drugi tekmi proti ekipi iz krškega bi pričakovali nadaljevanje prikazanega, pa žal ni bilo tako. Radovljičanke so zopet ogromno grešile pri napadu, začetnem udarcu in predvsem pri sprejemu servisa. Kljub temu, da sta bili ekipi celoten set izenačeni in so domačinke nenehno vodile za točko ali dve vse do 21. točke, je borbena ekipa iz krškega v samem zaključku prvega seta uspela biti bolj zbrana in zmagati set na razliko 25:23. Tudi v začetku drugega seta sta ekipi prikazovali zelo raztrgano igro z ogromno lastnimi napakami in bili izenačeni vse do 14. točke, nakar sta Kolmanova s tremi odličnimi servisi in pametno igro v napadu in nato še kapetanka ekipe Poppova s serijo kar šestih asov povedli ekipo do neulovljive prednosti 15:23 in zmage v drugem setu. Energija, ki so jo ekipi dali tudi izjemni domači navijači se je poznala tudi v tretjem setu, kjer so domačinke prikazale zelo dopadljivo igro tako v obrambi, kjer se je izkazala Zupanova na mestu libera, kot tudi v napadu, kjer je dominirala Odarjeva, ter tudi v bloku Rebolj Zvonarjeve in Odarjeve.
Vsekakor pohvala za prikazano celotni ekipi v drugem delu tekme, spodbudi iz klopi soigralk, ki so nenehno navijale za ekipo, ter bučni podpori navijačev v dvorani.
Rezultat: POK Krško : Elan Radovljica  1:2  (25:23, 14:25, 6:15)