web analytics

ŽE PETA ZMAGA S 3:0 IN TRETJE MESTO 

OK Bled: Prevec Jonke 12, Berce 6, Jarkovič 14, Kranjec 5, Gale 2, Horvat 1. Okanovič 4, Rojc 1, Ulčar (L1), Jakopič (L2), Grilc 0, Rapinc, Rovanšek 0, Justin 0

Trener: Zoran Jerončič, pomočnik Stanislav Jagodic 

Ekipa se je še kako dobro zavedala, da proti izkušenim gostjam iz Portoroža ne bo lahko, kajti na prvi tekmi so slavile domačinke z 3:1. 

Nekaj težav med tednom z boleznimi, tako organizatorke igre Kranjec, kot izkušene Okanovičeve je še kako vplivalo da igra ni stekla tako kot smo bili vajeni na zadnjih srečanjih. Gostje iz obale so vodile vse do 14. točke, domačinke so v tem segmentu igre imele predvsem težave z napadom iz krilnih položajev edina, ki si je v prvem nizu z napadom zaslužila pozitivno oceno je Dana Jarkovič. Šele ko je na servis prišla Asja Okanovič in nasprotnice ustavila s tremi zaporednimi asi je ekipa zaigrala veliko bolje in niz je zasluženo pripadel odbojkaricam Bleda. 

Še slabše se je za domačo ekipo začel drugi niz, saj so gostje visoko povedle z rezultatom 5:0. Ponovno težave v napadu, tudi menjava prve korektorice Ele Berce z Nejo Justin ni prineslo preobrata. Še več, gostje so svojo prednost povečale in vodile že z rezultatom 11:7, 14:11 in tudi z 20:17. Takrat je na sceno stopila danes razigrana Jarkovičeva in z učinkovitimi napadi razbijala nasprotnikov blok. Domačinke so rezultat najprej izenačile in tudi povedle z 22:20, 24:22. Na koncu je tudi drugi niz ostal v Radovljici. Veliko bolj sproščeno so odbojkarice OK Bled zaigrale v tretjem nizu in od samega začetka prepričljivo vodile tudi z rezultatom 15:11 in 22:17. Priložnost za igro so tako dobile tudi napadalka Eva Horvat, ki je zelo uspešno zamenjala danes najboljšo napadalko Dano Jarkovič, Mlada Lina Rovanšek pa je na mestu srednje blokerke zamenjala obolelo Asjo Okanovič, nekaj malega priložnosti za igro pa je dobila druga organizatorka igre Teja Grilc. Tudi spremenjena šesterka je niz uspešno pripeljala do konca. Čestitke za zasluženo zmago deklet.