web analytics

DRUGA ZAPOREDNA ZMAGA BREZ IZGUBLJENEGA NIZA

OK Bled : GEN-i Volley II 3:0 (25:23, 25:18, 25:17) 

OK Bled: Repinc (L2), Prevec Jonke 18, Okanovič 5, Jarkovič 9, Gale 0, Grilc 0, Berce 16, Rejc 2, Kranjec 2, Jakopič (L1), Justin 0. 

Trener: Zoran Jerončič, pomočnica Anja Grilc  

V zadnji zelo pomembni tekmi, ko so odbojkarice OK Bleda v Radovljici gostile bolje uvrščeno ekipo GEN-i Volley iz Nove Gorice, so domačinke prvi niz zelo slabo pričele. Praktično  so bile brez pravih rešitev proti visoki ekipi gostij, ki so nizale točko za točko in to brez prevelikega napora. Odbojkarice iz Nove Gorice so vodile vse do 15. točke (4:1, 9:5, 14:11), nakar so se postopoma domačinke le zbrale in z uspešnimi začetnimi udarci ekipo GEN-i Volley prehitele in povedle z 18:21, vendar je Novogoričankam uspelo izid na koncu izenačiti pri 23. točki, nakar so odbojkarice Bleda z borbeno igro in uspešnim napadom uspele niz zmagati. 

Od drugega niza naprej je bila slika na igrišču povsem drugačna. Domačinke so začele uspešno napadati, to velja predvsem za kapetanko Prevc Jonke, Jarkovičevo in korektorico Elo Berce. Tudi nekaj uspešni blokov je bilo v tem nizu (skupaj na tekmi kar 8) in rezultat takšne igre je bila zaslužena zmaga s 25:18. Ne gre pozabiti da je tik pred srečanjem zbolele prva prosta igralka Medeja Ulčar, druga  Julija Jakopič pa se je šele vrnila na treninge po prometni nesreči. A je ekipa od drugega niza naprej stopila skupaj in na igrišču delovala tako kot od nje pričakujemo. Potem, ko so domačinke prepričljivo vknjižile še drugi niz, se je podobna zgodba ponovila tudi v tretjem nizu. Čeprav so gostje povedle s 3:0 in 4:2 se odbojkarice Bleda niso dale presenetiti in nadaljevale z igro, ki so jo prikazale v drugem nizu. Deloval je napad, servis in tudi  blok je bil na svojem mestu. Rezultat takšne igre in veliko borbenosti v obrambi  je bila zmaga v tretjem nizu s 25:17. Vsekakor pomemba zmaga na zadnji tekmi v letošnjem letu in kot rečeno druga zaporedna z rezultatom 3:0.

Naslednjo tekmo bo ekipa OK Bleda ponovno igrala v Radovljici in sicer 14. januarja 2023, ko v goste prihaja močna ekipa iz Logatca.