web analytics

3.DOL – PRVI PORAZ “DOMA” V RADOVLJICI

OK Bled : POK Krško 0:3 (14:25, 21:25, 18:25) 

OK Bled: Prevec Jonke 4, Jarkovič 7, Berce 9, Horvat 0, Gale 1, Rejc 1, Justin 0, Jakopič (L1), Ulčar (L2), Kranjec 1, Repinc, Grilc

Trenerja: Zoran Jerončič, pomočnica Anja Grilc

Že pred začetkom se je vedelo da srečanje ne bo lahko, ker v Radovljico prihaja še neporažena ekipa POK Krško, ki je v sedmih odigranih tekmah oddala samo en niz. Domačinke, sicer dobro pripravljene na zahtevno tekmo proti veliko bolj izkušenim Dolenjkam, so morale zaradi bolezni igrati brez edine izkušene blokerke Asje Okanovič. Po pričakovanjih so gostje začele na vso moč in domačinke so do njih imele preveč spoštovanja in v »krču« niso uspele pokazati vse kar znajo. Pešal je sprejem začetnega udarca, pa tudi v napadu domačinke niso našle pravega orožja, da bo presenetile nasprotnikov blok in obrambo. V tem segmentu srečanja je kar nekaj točk s prvim dotikom dosegla izkušena organizatorka igre Lea Štefanič, na prvem tempu pa je bila nerešljiva uganka Sara Mančič. 

V drugem nizu smo videli povsem prerojeno in borbeno ekipo Bleda, ki je zasluženo vodila vse do rezultata 20:18 in 21:20. A tu je prišla ponovno do izraza neizkušenih mladih domačink in tudi drugu niz je pripadel ekipi POK Krško. Na začetku tretjega niza so Dolenjke ponovno prevladale v vseh elementih in po visokem vodstvu 14:6 in 19:10 nekoliko popustile, kar so domačinke s pridom izkoristile, ter z nekaj učinkovitimi napadi kapetanke Prevc Jonke, Jarkovičeve in korektorice Ele Berce le zmanjšale visoko prednost gostij, a tudi to je bilo premalo, da bi Krškemu odvzele še drugi niz v prvenstvu. 

Tudi na tej tekmi so mlade odbojkarice OK Bleda ponovno dokazale, da se lahko kosajo tudi z izkušenejšimi ekipami v 3. DOL, le igrati je potrebno vedno zbrano in včasih tudi nad mejami svojih sposobnosti.