web analytics

3.DOL Vital Ljubljana II : OK Bled

Vital Ljubljana II Bled 3:1 ( 25:20,25:27,25:23,25:12) 

KORAK DO PRESENEČENJA 

OK Bled: Prevec Jonke 16, Berce 12, Horvat 4, Jarkovič 6, Okanovič 9, Jakopič (L1), Kranjec 8, Rejc 2, Grilc, Gale, Ulčar (L2), Justin 0, Trener: Zoran Jerončič, pomočnica: Anja Grilc 

Samo malo več zbranosti bi bilo potrebne da bi se mlade odbojkarice Bleda domov vrnile vsaj s točko. Proti ekipi Vitala II, ki ima v svojih vrstah izkušenejše odbojkarice (letnika 2003, 2004) so Gorenjke tekmo pričelo preveč boječe in rezultat na semaforju je že kazal 17:7 za domačinke, ko je na servis prišla kapetanka ekipe Prevec Jonke in z učinkovitimi začetnimi udarci spravljala v težave domače odbojkarice. Ob tem pa so veliko bolje in sproščeno zaigrale tudi ostale in razlika na semaforju se je vztrajno manjšala. Še več, Blejke so povedle 18:17 a zatem napravile kar nekaj lastnih napak in niz je pripadel domačinkam. V drugem nizu smo na igrišču videli povsem drugačen pristop gostij iz Bleda, ki so vodile od začetka niza pa vse do 20 točke, ko so nerazumljivo popustile in Ljubljančanke so jih dohitele pri 22 točki. Sledila je bitka za vsako žogo, a ob zaključku so bile  odbojkarice Bleda bolj prisebne in niz vknjižile v svojo korist. Podobno igro in tudi sam pristop smo videli tudi v tretjem nizu, kjer so bile Klementina, Eva in ostale zelo blizu zmage, a so pri rezultatu 23:23 napravile  dve napaki in niz je pripadel domačinkam. Kot da bi gostjam izgubljeni niz »porezal noge« so četrti niz pričele zelo slabo in domačinke so z lahkoto osvajale točko za točko in tudi visoko povedle. Kljub taktičnim menjavam trenerja nalet gostij ni bil ustavljen in tehtnica za končno zmago se je prevesila na stran odbojkaric Vitala, ki so na koncu slavile z 3:1. Naj omenimo še, da je na mestu proste igralke v drugem nizu nerazpoloženo Julijo Jakopič zamenjala mlada (letnik 2009) Medeja Ulčar, ki je z odliko opravila nalogo. Ob Jakopičevi smo nekoliko več pričakovali tudi od novopečene napadalke-sprejemalke Dane Jarkovič, ki nikakor ni imela svojega dne, saj smo predvsem v napadu pričakovali njen doprinos, ki bi lahko spremenil končno “sliko” na igrišču.

Po dolgem času, bo ekipa OK Bled ponovno zaigrala pred domačimi gledalci. Tokrat v soboto 3.12. 2022 v Radovljico prihaja še nepremagana ekipa POK Krško.