web analytics

Mala odbojka deklice – kvalifikacije za “A” ligo

PRAVI EKIPNI DUH IN ENERGIJA JE VSE, KAR POTREBUJEMO

Kvalifikacijski turnir za uvrstitev v “A” ligo Mala odbojka deklice
Bled, 29.10.2022

Ekipa: (C) S. Bucek, E. Tičar, T. Žnidar, Z. Zupan, A. Jokić, N. Avsenek, T. Jagodic, L. Smolej, Z. Rožman in M. Šmid.

Trener: S. Jagodic, Z. Jerončič

Kljub temu, da smo nastopili na prvem turnirju brez prve napadalke V. Jarkovič, se je že na prvi tekmi proti ŽOK Triglav Kranj II pokazala prava kakovost in želja mlade ekipe Prochrom Bleda po zmagi, saj so dekleta gladko odpravile nasprotnice z rezultatom 25:7 v prvem in 25:4 v drugem nizu, kjer so imele priložnost nastopiti tudi najmlajše in najmanj izkušene.

Druga tekma je napovedovala bolj dramatičen izid, saj so veljale visoke Ljubljančanke prve ekipe Vital Ljubljana I za absolutne favoritke. Vendar si je že v prvem nizu borbena ekipa Prochrom Bled priigrala zadostno prednost, da je brez težav niz pripeljala do zmage 25:18. Drugi set in druga postava se je sicer do 13 točke povsem spodobno kosala z nasprotno ekipo, ki je v nadaljevanju seta prevzela iniciativo in uspešno zaključila niz v svojo korist z rezultatom 25:16. Sledil je tretji, odločilni set, ki je napovedoval srdit boj, a je domača ekipa že na samem začetku povedla z neverjetnimi osmimi točkami razlike. Z izjemno požrtvovalno igro v obrambi Eve Tičar, ki je za seboj potegnila celotno ekipo in bučno podporo soigralk s klopi, so domačinke dobesedbo šokirale nasprotnice. Le-te, navajene, da njihovemu napadu ni obrambe, so bile povsem razorožene in niz je prepričljivo pripadel ekipi Prochrom Bled s 25:13.

S tem si je ekipa pripravila zelo dobro izhodišče za nadaljevanje kvalifikacij, kjer definitivno cilja na prvo mesto in zelo resno konkurenco na samem vrhu tekmovanja v svoji kategoriji.

Prochrom Bled : ŽOK Triglav Kranj II       2:0 (25:7, 25:4)
ŽOK Triglav Kranj II : Vital Ljubljana I       0:2 (6:25, 4:25)
Vital Ljubljana I : Prochrom Bled              1:2 (18:25, 25:16, 13:25)