web analytics

3DOL zahod VK Portorož : Bled

 

SAMO EN NIZ JE PREMALO 

VK Portorož : OK Bled 3:1 (22:25, 25:18, 25:19, 25:10) 

OK Bled: Gale, Justin 1, Horvat 5, Grilc, Kranjec, Rejc, Prevec Jonke 12, Berce 18, Jakopič (L1), Ulčar (L2), Trener: Jerončič 

Odbojkarice OK Bleda so na obalo odpotovale v oslabljeni postavi, saj so še vedno brez prve blokerke Okanovič, odstotna pa je bila tudi korektorica Jarkovič. Na njenem mestu je uspešno zaigrala »blokerka« Berce in dosegla kar 18 točk, njeno
mesto na centru pa je prvič prevzela mlada Justin (letnik 2008). Pri domačinkah, ki so veliko bolj izkušene, saj imajo v svojih vrstah odlično napadalko Nedeljković (letnik 2001) in organizatorko igre Stojanovič (2003), je na centru zaigrala tudi Anna Čuturič (letnik 2005).

Kljub temu je ekipa OK Bled v prvem nizu uspela z domiselno igro popolnoma razorožiti domačinke in z dobro igro tako v napadu kot v obrambi niz zmagati s 25:22. S podobno igro so gostje nadaljevale tudi v drugem nizu in že vodile z 7:5, nakar je sledil popoln padec v igri in lastne napake so se vrstile kot po tekočem traku. Prosto igralko Julijo Jakopič je zamenjala mlada (2009) Medeja Ulčar, ki se je sicer izkazala, a to ni bilo dovolj, da bi se približale domačinkam, ki so povedle z visokih 20:13 in na koncu še 23:16.

V tretjem nizu smo v športni dvorani v Luciji videli podobno »sliko« kot v drugem. Izkušenim domačinkam na krilih 21 letne Nedeljkovičeve je uspevalo praktično vse. Pri gostjah pa je nadpovprečno izstopala samo korektorica Ela Berce, a je bilo to žal premalo, da bi gostje niz dobile. V četrtem nizu smo izenačeno igro videli samo na začetku, potem so vajeti igre prevzele domačinke. Res pa je tudi, da so pri gostjah v igro vstopile tudi mlada Anja Gale in druga organizatorka igre Teja Grilc (2009), ki sta svojo nalogo zadovoljivo opravili. Kot rečeno, si na tekmi, v kateri je ekipa po prvem nizu odpovedala, pozitivno oceno zasluži Ela Berce (18 točk), za katero je to prvi nastop v vlogi korektorice in ga je opravila z odliko.

Naslednjo prvenstveno tekmo v 3.DOL- zahod bodo odbojkarice OK Bleda odigrale 12 novembra na gostovanju pri Triglavu iz Kranja.